HPD “Kalnik” ovog vikenda na Državnom natjecanju u Rovinju

Mješoviti zbor Hrvatskoga pjevačkog društva “Kalnik” 5. i 6. listopada 2019. godine boravit će u Rovinju gdje će sudjelovati na 52. državnoj smotri hrvatskih pjevačkih zborova, te će se tako natjecati u konkurencijih trinaest najboljih zborova Hrvatske.

U subotu 5. listopada je natjecateljski dan gdje će se zbor predstaviti sa skladbama “Cantate Domino” (Hans Leo Hassler), “Veličit” (Adalbert Marković) i “Napitnica” (Slavko Zlatić). 

Kasnije, u večernjim satima nastupit će na rovinjskom Trgu Maršala Tita sa obradama svog dirigenta Ozrena Bogdanovića, pjesmama “Ti si mi u krvi”, “Naše malo misto” i “Jovano, Jovanke”, a nastupit će i drugi zborovi.

Prema odluci Hrvatskoga sabora kulture svih trinaest zborova će na kraju natjecanja pjevati skladbu “Cesarica” (Oliver Dragojević) koja je također u obradi maestra Ozrena Bogdanovića, te “Zbor Židova” iz opere Nabucco Giuseppea Verdija, a koje će dirigirati članovi žirija.

U nedjelju 6. listopada na rasporedu je revijalni dio gdje će HPD “Kalnik” pjevati skladbu “Hakuna Matata” (iz animiranog filma “The Lion King”).