Još malo i počinje nam tradicionalni Dječji tjedan u Križevcima!

07.-13.10.2019.

Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim
programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ (DND). Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana.
Grad Križevci kao grad prijatelj djece i ove godine obilježava Dječji tjedan. U
obilježavanje su se uključile brojne institucije, udruge, vrtići, škole među kojima su uz Grad Križevce, Centar za socijalnu skrb, dječji vrtići Sveti Josip, Zraka sunca, Čarobna šuma, vrtić
Križevci, udruga Vrtuljak, udruga K.V.A.R.K., Radio Križevci, Gradski muzej Križevci, Gradska knjižnica „Franjo Marković“, stomatološka ordinacija dr. Jelene Princip, COOR Križevci, Komunalno poduzeće d.o.o. Križevci, Zajednica športskih udruga Križevci i Društvo športske rekreacije Križevci.
U periodu od 07.-13.10.2019. djeca će moći sudjelovati u raznim aktivnostima. Dječji
tjedan počinje 07.10.2019. otvorenjem na Strossmayerovom trgu okupljanjem djece vrtićke, osnovnoškolske i srednjoškolske dobi gdje će svi zajedno izreći moto Dječjeg tjedna „Ljubav djeci prije svega“ te uputiti poruke odraslima.
Tako će u narednim danima djeca sudjelovati u organiziranim pričaonicama, posjetit će stomatološku ordinaciju dr. Jelene Princip, sudjelovat će i u glazbenim radionicama, radionici igara uz pomoć asistivne tehnologije, sudjelovat će u emisiji s gradonačelnikom te doći i na prijem kod gradonačelnika, dječji vrtić Čarobna šuma posjet će i Senior Care dom
za starije osobe gdje će održati radionicu. Gradski muzej Križevci besplatno će voditi škole u srijedu i petak. Organizirano je i druženje udomitelja i djece. U gradskoj knjižnici Franjo Marković u četvrtak će se održati predstavljanje novog programa „Čitaj mi svaki dan“.
Obilježavanje će završiti već tradicionalnim sportskim natjecanjem timova roditelja i djece u subotu te Festivalom ludorija u nedjelju gdje udruga K.V.A.R.K. priprema bogat program uz predstavu, radionice i žongliranje.