Mještaninu Apatovca ukazala se Majka Božja u vinskom podrumu

SATIRA

Imbra Vrućina, mještanin Apatovca kod Križevaca, jučerašnji dan očito će pamtiti do kraja svoga života. U kasno večernjim satima, kako priznaje našem portalu, doživio je u svom podrumu nesvakidašnje iskustvo.

Ni manje ni više, svrstao se u red rijetkih ljudi koji su imali tu životnu privilegiju da im se ukaže Majka Božja. Iako je još uvijek pod dojmom svog nedavnog susreta s Gospom, smogao je snage i za naš portal dao nam izjavu u kojoj je detaljno opisuje sam tijek neobičnog događaja.

– Kaj da vam velim. Nekak oko podne sam otišel kleti da bum tam videl jel mi uzavrelo vino. Ušel sem u podrum i mam kak sam gledel u lagev, spil sam si nabrzaka jeno tri kupice starog cepa. Derektora od prošlog leta, da vam objasnim. Onda sam otišel pišati i srati pa kad sam se vratil još sam si jeno tri ili ćetiri kupice spil. Onak na eks kak je pri nama običaj. I onda mi se to dogodilo. Sedel kraj lagva i od jemput sam videl svetlo. Menjalo je boje. Prvo je bilo zeleno pak onda crleno i na kraju žuto. Mislil sam da senjam pak sam da se zbudim spil još jenu kupicu derektora. Kad sam to napravil, tad sam videl lik jedne žene. Isprva sam si mislil da je to moja žena Bara. Ali nije to ona bila. To je bila Gospa. Poručila mi je da bu Apatovec dobil vodovoda iduće leto i da buju oni iz Hrvatskih voda uz pomoć jednog saborskog zastupnika napravili jeno lepo svetište na Brežancima. – rekao je Imbra Vrućina i dodao kako će u svom podrumu postaviti kip u čast Gospe.

U ukazanje Majke Božje vjeruje i župnik Slavko Cuganek. Za njega je događaj u Apatovcu dokaz božanske prisutnosti i snage. – To što se dogodilo, to je predivno. Ukazanje Gospe u podrumu ovog župljanina je dar od Boga. Budimo zato sretni i molimo se da nas Gospa čuva i podari nam sreću. – ukratko je prokomentirao župnik Cuganek.

Kako ekskluzivno prvi doznajemo, podrum Imbre Vrućine ovih dana trebala bi posjetiti osobno i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović zajedno s bivšim predsjednikom Sabora RH Vladimirom Šeksom. Kitarović i Šeks planiraju obići mjesto ukazanja Majke Božje i sastati se s predstavnicima tamošnjeg mjesnog odbora i drugim mještanima Apatovca, te otpjevati splet domoljubnih pjesama iz ovog kraja u čast nadolazećem Martinju.

– Zajedno s našom predsjednicom dolazim u Apatovac i obići ću podrum u kojemu se ukazala Gospa. Za mene će to biti jedno od ljepših iskustava u životu i vjerujem da ću ga dugo pamtiti. – oduševljeno je kazao Šeks. (zv)