Potpisan je ugovor o izgradnji vrtića u Svetom Petru Orehovcu vrijedan 10 milijuna kuna

Danas, 1. listopada u prostoriji općine Sveti Petar Orehovec potpisan je ugovor za izvođenje radova na izgradnji dječjeg vrtića u Svetom Petru Orehovcu. Vrtić u Svetom Petru Orehovcu kandidiran je na program ruralnog razvoja te su odobrena sredstva u maksimalnom iznosu povrata 7.400.000 kuna. Nakon javnog natječaja za izvođenje radova prošla je tvrtka Radnik iz Križevaca. Ukupan iznos je 10.300 000 kuna i rok izvođenja je 18 mjeseci.

Prisutni su bili načelnik općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak, predsjednik Uprave tvrtke Radnik Križevci Mirko Habijanec i članovi Uprave Mario Biljan i Darko Jambreković, zamjenik načelnika Dragutin Hendelja i predsjednik općinskog vijeća Dragutin Matus.

Franjo Poljak pozdravio je prisutne te izjavio: Ja se nadam da će nakon roka od 18 mjeseci na zadovoljstvo svih investitora, a posebice mještana i budućih korisnika vrtića sve biti na vrijeme završeno. Nadam se da će sve biti izvedeno kvalitetno i u određenom roku, općina Sveti Petar Orehovec i tvrtka Radnik imamo određena iskustva u suradnji i s tim dosadašnjim poslovima mogu izraziti zadovoljstvo, bili smo zadovoljni i izvedeno je sve prema uvjetima koji su na tim poslovima bili tako da nema nikakve sumnje da će i ovaj posao biti završen i u roku i vrlo kvalitetno. Danas smo napravili jedan vrlo važan dio, potpisan je ugovor koji je preduvjet za početak radova, a nakon nekoliko dana na samoj lokaciji budućeg dječjeg vrtića naći ćemo se da obilježimo formalno i službeno sam početak radova. Za nas u općini Sveti Petar Orehovec izgradnja vrtića je jedan od najznačajnijih kapitalnih projekata koji se do sad dogodio na našem području. To će biti arhitektonski objekt koji će obogatiti prostor u kojem bude izgrađen i na taj način će doprinijeti ljepšem izgledu središnjeg naselja općine Sveti Petar Orehovec.

Mirko Habijanec pozdravio je prisutne i zahvalio se gospodinu načelniku na odabiru njihove tvrtke na natječaju te pritom izjavio: Mislim da je ovo jedan lijep primjer koji služi demografiji i razvoju općine i mjesta gradnjom vrtića koji je neophodno potreban jer gotovo je nemoguće zamisliti današnji razvoj ako nemate u bližoj sredini vrtić ili nešto drugo, nemoguće je razgovarati o radnim mjestima, napretku i razvoju. Mi te objekte gradimo sa zadovoljstvom. Sam ovaj objekt je jedna moderna, skeletna armirano betonska konstrukcija jednog lijepog izgleda otprilike 700 metara kvadratnih bruto površine sa svjetlarnikom i kupolom. Rok od 18 mjeseci smatram previše dugačkim i mislim da će dovršetak radova biti do početka iduće školske godine. (hs)