Predavanje na 17. Međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2019.

U petak, 18.10.2019., na poziv Udruge inovatora Hrvatske, Križevački poduzetnički centar je
pozvan da održi predavanje na 17. Međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2019. Predavanje na temu : „Intelektualni kapital i rast njegove važnosti u gospodarstvu“ je održao direktor, Tihomir Hodak u Nacionalnoj sveučilišnojh biblioteci pred međunarodnim auditorijem.
Predavanje je izazvalo značajan interes te se rasprava o temi nakon predavanja razvila bitno izvan definiranih vremenskih okvira na veliko zadovoljstvo organizatora i predavača.


U nastavku pružamo nešto informacija o ARCA 2019 :
Svečano otvorenje 17. međunarodne izložbe inovacija ARCA 2019 održalo se u četvrtak 17. listopada 2019. godine u 11 sati u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.
Izložba je 17. i 18. listopada bila otvorena do 18 sati, a u subotu 19. listopada 2019. godine do 15 sati, kada je održan program svečanoga zatvaranja izložbe i dodjele nagrada izlagačima. Na izložbi ARCA 2019 i ove godine su bile predstavljene inovacije i nove tehnologije iz gotovo
svih područja ljudskoga rada, od industrije do svagdašnjice, koje su rezultat rada inovatora pojedinaca, istraživačkih timova iz privatnoga i javnoga sektora, akademske zajednice i znanstvenih ustanova te inovativnih i razvojnih tvrtki iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Kine, Irana, Poljske, Srbije i Slovenije. Na izložbi su se predstavili i mladi inovatori, učenici srednjih tehničkih škola i studenti hrvatskih sveučilišta. Za njih, kao i za djecu osnovnoškolskoga uzrasta, pripremljen je program radionica iz područja STEM-a. Organizacijom međunarodne izložbe inovacija ARCA 2019 po uzoru na ugledne svjetske sajmove i izložbe inovacija, Udruga inovatora Hrvatske već godinama promiče hrvatske inovatore i inovacije, kao i veliku važnost inovacijskoga stvaralaštva u Republici Hrvatskoj. Suorganizatori su izložbe Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Međunarodna federacija nacionalnih saveza inovatora – IFIA, Hrvatska zajednica tehničke kulture, Sveučilište u Zagrebu i Inovacijski centar Nikola Tesla – ICENT, pokrovitelji Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske, supokrovitelj Hrvatska gospodarska komora, a partner Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije HAMAG-BICRO. Generalni je pokrovitelj Končar – Elektroindustrija d.d. te pokrovitelji tvrtke Tehnix, Bernarda i HS Produkt.