U Križevcima obilježen Međunarodni dan starijih osoba – 1. listopad

Županijski Savjet za umirovljenike održao tribinu “Doživotno i dosmrtno uzdržavanje”

U organizaciji županijskog Savjeta za umirovljenike u Križevcima je održana edukativna tribina na temu “Doživotno i dosmrtno uzdržavanje”. Predsjednik Županijske skupštine i Savjeta za umirovljenike Željko Pintar
kazao je da je važno podići svijest javnosti o izazovima i problemima s kojima se susreću starije osobe.
“Koprivničko-križevačka županija na različite načine brine o kvaliteti života starijih osoba kako bi im se osiguralo zdravo i aktivno starenje” – kazao je Željko Pintar.
Čestitke u povodu Međunarodnog dana starijih osoba uputio je zamjenik župana Ratimir Ljubić, a pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji Željka Koluder Vlahinja govorila je o provedbi strategije palijativne skrbi te najavila zapošljavanje mobilnog palijativnog tima.
U ime Grada Križevaca obratio se pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel naglasivši podršku grada zlatnoj generaciji umirovljenika.
Ravnatelj Centra za socijalnu skrb Križevci Danijel Rušak govorio je o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju pri čemu je naglašeno da veliku pozornost treba usmjeravati prema osiguranju dostojnih životnih uvjeta starijih osoba.
Tribini su prisustvovale i ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko- križevačke županije Draženka Vadla te ravnateljica Centra za socijalnu skrb Križevci Sanja Jakopović. (J.I.)