U Križevcima obilježen Svjetski dan cerebralne paralize

Ja sam ovdje… mi smo ovdje…

Udruga osoba s invaliditetom Križevci uključila se osmu godinu za redom u obilježavanje Svjetskog dana cerebralne paralize. Ovogodišnja tema posvećena je promicanju blagodati sporta i tjelesne aktivnosti na kvalitetu života osoba s cerebralnom paralizom.

Članovi Udruge osoba s invaliditetom Križevci na Nemčićevom trgu imali su danas (4.10.2019.) prigodan štand sa edukativnim materijalima i radovima iz svoje kreativne radionice .

“Ove godine zelena boja je službena boja obilježavanja Svjetskog dana cerebralne paralize, pa su na štandu građanima dijeljeni zeleni baloni i zelene vrpce. Potpora oboljelima iskazat će se i tako što se u nedjelju, 6. listopada, na sam Svjetski dan cerebralne paralize, osvijetliti Choco bar zelenom bojom” – kazala je tajnica Udruge osoba s invaliditetom Križevci Ksenija Katarina Šimunec.

Pozivaju se građani da u nedjelju, 6. listopada, na Svjetski dan cerebralne paralize potaknu članove svojih obitelji, prijatelje i zajednicu na zajedničku šetnju i 30 minuta tjelesne aktivnosti.
Pozovite i osobu s cerebralnom paralizom u zajedničku šetnju! (J.I.)