Upoznajte drugog protivnika PODRAVKA VEGETE u ligi prvakinja, NORVEŠKI VIPERS KRISTIANSAND!

Klub iz istoimenog norveškog grada osnovan je 1938. godine, a u prvom razredu norveškog rukometnog prvenstva igra od 2001. godine. Međutim, svoju prvu titulu nacionalnih prvakinja igračice Vipersa čekale su sve do prije dvije godine kada su se prvi puta okitile naslov državnih prvakinja. Prošle sezone također su osvojile naslov državnih prvakinja, a ostvarile su i povijesni uspjeh ušavši u Final Four Lige prvakinja gdje su osvojile povijesno treće mjesto i brončanu medalju. Spomenimo još kako Vipers u svojoj dugogodišnjoj povijesti ima i dva trofeja pobjednika nacionalnog kupa (2017. te 2018. godine).

Norveški ženski rukometni ‘dream team’ vodi Ole Gustav Gjekstad, domaći stručnjak koji je za vrijeme svoje karijere zabio više od 500 pogodaka za reprezentaciju. Na čelu Vipersa je od 2018. godine, a čak deset godina proveo je na klupi Larvika, jednog od najuspješnijeg ženskog rukometnog kluba iz Norveške.

Što se igračkog kadra tiče, Norvežanke zaista nemaju slabu točku. Na vratima je iskusna 39-godišnja Katrine Lunde, legenda norveškog rukometa koja je u reprezentativnoj karijeri osvojila čak 13 medalja s velikih natjecanja. Od krilnih igračica svakako valja izdvojiti norvešku reprezentativku Malin Aune, ali najveća snage ove ekipe je zastrašujuća vanjska linija predvođena norveškim reprezentativkama Emiliom Hegh Arntzen, Henny Reistad, Martom Tomac, Silje Waade i Linn Jorum Sulland. Ljubitelji ženskog rukometa svakako će se sjećati Zagrepčanke Marte Tomac koja je prije nekoliko godina uzela norveško državljanstvo, a za reprezentaciju Hrvatske nastupila je 11 puta. Na poziciji pivotkinje igra Heidi Loke, jedna od najboljih norveških rukometašica u povijesti te najbolja igračica svijeta iz 2011. godine.

Norvežanke svoje domaće utakmice igraju u Aquarama Kristiansand Areni kapaciteta za 2200 gledatelja, a Podravkašice će tamo gostovati u posljednjem kolu grupne faze Lige prvakinja koje je na rasporedu 16. studenog.

Utakmica između Podravka Vegete i Vipers Kristiansanda na rasporedu je ove nedjelje u sportskoj dvorani Gimnazije ‘Fran Galović’ s početkom u 18:00 sati, dođite i podržite naše rukometašice – Rukometni klub Podravka Vegeta!

Izvor i foto: PSV