Felak i ministar Horvat pozvali policiju na kršenje zakona!

Na današnjem svečanom otvorenju Obrtničkog sajma izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, saborski zastupnik Damir Felak na kraju svog obraćanja pozvao policiju doslovce na kršenje zakona, riječima

Ovaj sajam je tradicionalno vezan uz proslavu jednog velikog vinskog blagdana vinarskog, vinogradarskog sv. Martina, a stoga bih ja na kraju zamolio i načelnika Policijske uprave da ovih dana njegovi djelatnici budu malo milostivi, da malo progledaju kroz prste koji će možda malo više potrošiti i mošta ili vina, jer kao što svi znamo potrošnja je pokretač gospodarstva i puni državni proračun i utječe na rast BDP-a. Stoga uz preventivu malo budimo milostivi ovih dana i idimo u korist onima koji puno troše. Hvala lijepo!

I da stvar bude tragikomičnija, nakon njega ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, podržao je Felaka istim pozivom.

Jako dobro je poznata činjenica da u našoj županiji stoluju mnogi rekorderi alkoholnih promila i da je sve više prekršitelja vozača s puno alkohola u krvi, zato sve veće čuđenje ovakvim pozivima.

Iako smo navikli na svakakve izjave naših političara, bez obzira koliko ona bila u šaljivom tonu, treba ju osuditi bez presedana!

Ne bismo vozačima savjetovali da piju i voze, bez obzira na ovakvu podršku zanimljivih ljudi, kao što ne bismo ni policiji savjetovali da ih posluša.