Imamo nagradu HURiN-a !!!!

Radio Križevci osvojio nagradu HURiN-a za najistaknutiju provedenu akciju!!

Zadar je ove godine prvi puta bio domaćin skupa Dani elektroničkih medija. Do četvrtka medijski će stručnjaci raspravljati o Zakonu o elektroničkim medijima, usklađenosti tržišta rada s medijima, etičkom izvještavanju i uvođenju novih tehnologija. HURiN svake godine dodjeljuje posebna priznanje za najistaknutije provedene akcije.

Ove godine nagrada je pripala Radiju Križevci za „Izbor za najkonobara/icu, najprodavača/icu i najsportaša/icu godine grada Križevaca“, akciju kojom su pohvalili vrijedne i marljive sugrađane.


Pitali smo direktora Radija Križevci kako se osjeća postignutim:


„U današnje vrijeme postoji više vrsta medija, a Radio Križevci je prije godinu dana započeo modernizaciju programske sheme te smo pokrenuli i svoju internetsku stranicu, tako da ako ste propustili nešto iz programa, sve možete pročitati na portalu www.radiokrizevci.hr. Svakog dana dostupne su informacije o programu, situacijama na prometnicama, vremenu, Križevačkim novostima, ali i novostima iz Hrvatske koje valja spomenuti. Ove nagrade, ni kvalitetnog sadržaja u našem programu i na našem portalu ne bi bilo bez predanog rada i volje naših djelatnika, pa je ova nagrada HURINA potvrda kvalitete našeg rada, ali i obveza da još budemo bolji, što i obećajmo da ćemo biti. Ova akcija provedena je kako bi se pohvalile osobe koje su svojim djelima i riječima te osobinama doprinijele razvoju Križevaca, kako bi dočarali svijetu da postoje ljudi koji se ne spominju, a mnogo znače Križevcima i Križevčanima, ali i svijetu. Odmah ću vam otkriti kako ćemo i ove godine, i to ubrzo, provesti ćemo još jednu akciju na istu shemu, jer želimo nagraditi i spomenuti ljude koji to zaslužuju. Vrlo sam ponosan što smo osvojili nagradu! “- izjavio je za Radio Križevci direktor radija Tihomir Komljenović.


Danas je započeo i službeni dio 12. Dana elektroničkih medija, a u Zadru se očekuju predstavnici Vlade, medija, nakladnika i regulatornih agencija. Na početku skupa koji je započeo u 10 sati govorili su, među ostalima, izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića Sunčana Glavak koja je i otvorila skup, predsjednik Vijeća za elektroničke medije Josip Popovac i glavni državni tajnik Krešimir Partl iz resora ministarstva kulture.
Na panelima, koji se održavaju u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, razgovaralo se o Zakonu o elektroničkim medijima, etičkom izvještavanju, usklađenosti potreba medija s tržištem rada, uvođenju novih tehnologija te o metodologijama istraživanja medijskog tržišta.
Kao što smo pisali jučer, srijeda i četvrtak su tradicionalno rezervirani i najviše službeni. „Ove godine dani su raspodijeljeni na pet panela, po jedna radionica.

Smatram da je svih pet panela vrlo važno za radijske industrije, posebno za nas lokalne radije gradskog i županijskog karaktera. U srijedu u 10:30 nakon službenog otvorenja imamo prvi panel, a to je zakon o elektronskim medijima. 10 godina od kako je zadnji zakon o elektronskim medijima izašao, čekamo punih 10 godina da se isprave te neke stvari posebno kad govorim o zakonu, naša obaveza za onih 10% događanja iz područja koncesije smatramo da je to nelojalna konkurencija i da mi ne možemo konkurirati nacionalnim nakladnicima koji imaju daleko prihvatljivije uvjete i obaveze“-izjavio je za portal Radija Križevci predsjednik Hrvatske udruge radijskih nakladnika Željko Švenda.

12.Dani elektroničkih medija, 25. Dani radija, 12. Dani televizije i 12. Dani interneta zaključit će se diskusijom o različitim metodologijama istraživanja medijskog tržišta. Okupljanje u Zadru organizira Agencija za elektroničke medije, a suorganizatori su: Hrvatska udruga radijskih nakladnika, Nacionalna udruga televizija, udruga Hrvatski radijski forum i Sveučilište u Zadru.

šv/radiokrizevci.hr