Koprivničko-križevačka županija predstavlja se na gospodarskom sajmu u Londonu

Delegacija Koprivničko-križevačke županije na čelu sa županom Darkom Korenom je otputovala na gospodarski sajam GOING GLOBAL LIVE, manifestaciju koja će se držati u Londonu od 27. do 28. studenog. Uz našu županiju, na sajmu će se predstaviti i Međimurska, Varaždinska, Krapinsko-zagorska te Bjelovarsko-bilogorska županija uz veliku potporu prehrambene kompanije Podravka d.d. koja će također predstaviti svoje adute na svjetskom tržištu.

Župan Koren je uoči putovanja u London kazao kako je ovo izvrsna prilika za našu i partnerske županije u smislu promocije velikih potencijala s kojima raspolaže sjeverozapadna Hrvatska. Strani investitori tako će imati prilike upoznati se za poduzetničkim potencijalom, poduzetničkim zonama, turističkim destinacijama, biološkom raznolikošću i ekološkim pristupom u proizvodnji hrane te bogatom kulturnom baštinom cijele sjeverozapadne Hrvatske.

„Gospodarski sajam i forum u Londonu su sjajna prilika da se pet županija predstavi na svjetskoj sceni sa svim svojim potencijalima. Uvjeti za nastup i prilika za predstavljanje gospodarstva su bili vrlo povoljni, a ono što treba istaknuti jest činjenica da Velika Britanija i britanske tvrtke, radi Brexita, traže načine kako proizvodnju zadržati u EU te su sklone otvarati predstavništva i kompanije u drugim zemljama. Procijenili su da svoju gospodarsku aktivnost mogu nastaviti i na području sjeverozapadne Hrvatske što je iznimno pozitivno za nas. Mi ćemo iskoristiti priliku i predstaviti podravsko-prigorsko gospodarstvo, poduzetničke zone i mogućnosti ulaganja“ kazao je župan Koren te dodao kako velik obol u predstavljanju na sajmu daje i tvrtka Podravka koja je naš najsnažniji gospodarski subjekt te već dugi niz godina svjetski ambasador hrvatske kvalitete.

Na hrvatskom paviljonu, koji će posjetiti i Nj. E. Igor Pokaz i Tomislav Vlahutin iz hrvatskog veleposlanstva, će se predstaviti svih pet županija sa svojim posebnostima, a važno je spomenuti kako se Hrvatska po prvi puta predstavlja na ovoj manifestaciji koji se održava desetu godinu za redom.

Uz prezentaciju investicijskih potencijala županija sjeverozapadne Hrvatske održat će se prezentacija „From zero to hero – positioning your small investment friendly region“ koju će predstaviti Ana Kralj, prehrambenu industriju će u prezentaciji “We love great food. Do you?” predstaviti Marko Marić iz tvrtke Podravka, a o turističkim potencijalima posjetitelji će se moći informirati u sklopu prezentacije „Back to future – can the tourism sector make it?“ koje će prezentirati Helena Matuša i Miran Bojanić Morandini.

Više informacija o događanju koje okuplja 150 izlagača iz svijeta, mogu se pronaći na službenoj internet stranici sajma.

Izvor fotografija: Going Global Live

Služba ureda župana