Nova Vinska kraljica Nikolina Ranilović o pobjedi, planovima i utiscima

Na sinoćnjem izboru Vinske kraljice Kalničke vinske regije za 2020. godinu prestižnu titulu Vinske kraljice odnijela je Nikolina Ranilović koja je završila srednju školu za komercijalista u Križevcima. Nikolina i njena obitelj bave se uzgojem konja, koji su njena velika ljubav i sve svoje slobodno vrijeme provodi uz njih. Često sudjeluje na mnogim konjičkim manifestacijama po cijeloj Hrvatskoj na kojima njeni ljubimci redovito osvajaju nagrade. Razgovarali smo s Nikolinom povodom pobjede, a razgovor donosimo u nastavku.

Kako si se odlučila prijaviti?
Za moju prijavu je ‘kriva’ prošlogodišnja vinska kraljica Lorena Golub jer uz njen silan trud i nagovaranja da se prijavim nisam mogla odbiti.

Jesi li se pripremala za izbor?
Svakako da sam se pripremala, netko je taj izbor olako shvatio i nije se pripremao, no ja sam se smatrala dužnom i obaveznom pripremiti se što bolje za nastup. Same pripreme tekle su dosta dobro, vježbala sam ispred ogledala i svakodnevno ponavljala tekst u glavi čak i kad sam radila neke druge poslove.

Jesi li očekivala pobjedu?
Biti ću iskrena i reći ću da pobjedu i jesam i nisam očekivala. Ostale djevojke su bile odlične te su se također dosta pripremale pa nije baš bilo lagano im konkurirati.

Kako si se osjećala u trenutku proglašenja pobjednice?
To je stvarno jedan neopisiv osjećaj, jako čudan moram priznati. U prvim sekundama kad sam začula svoje ime, nisam mogla vjerovati da je to stvarno istina.

Kakve su reakcije okoline?
Roditelji i poznanici su jako sretni i ponosni, a čestitke lete na sve strane. Moji dragi neglasači glasali su po svojoj intuiciji i očito je da nisu željeli da ja pobjedim, ali nisam im uspjela ostvariti tu želju jer sam ipak ja kraljica, ali svejedno im hvala.

Kakvi su ti planovi za dalje?
Svakako iduće godine znam da ću morati dati sve od sebe da nadmašim svoju Lorenu, znam da će to biti teško, ali moram. Svakako želim poraditi na promoviranju da budemo što prepoznatljiviji.
Mislim da sam prva Vinska koja se bavi konjogojstvom, tako da ću definitivno sa svojim dragim konjima pokušati što više zainteresirati javnost da posjete događaje koji će se održavati na našem području.

I za kraj, Nikolina je rekla sljedeće: ”Hvala svima koji su došli, podržali me i vjerovali u mene.”

hs/radiokrizevci.hr