Seoski turizam Rakić – u Čabrajima gosti mogu uživati u prirodi i odličnoj, domaćoj hrani

Sve više stanovnika gradova gdje se živi užurbanim životom, poželi otići u mirniji kraj i provesti dan u prirodi. Sve je poznatiji Seoski turizam Rakić u Čabrajima, za koji nam Jasmina Rakić kaže da gosti dolaze uz prethodnu najavu. Tu se nađe suhomesnatih domaćih proizvoda, medenjaka, sir u bućinom ulju i začinima, štrukli sa sirom, hrana spravljena po domaćoj recepturi..

Postali su sve poznatiji i u cijeloj Hrvatskoj. 

“To je bilo najbolje prepoznato 2015. godine kad smo dobili “Suncokret 

ruralnog turizma”. Tada su zaista mnogi saznali za nas iz svih dijelova Hrvatske.”

Na pitanje da li se od tada što za njih promijenilo, Jasmina kaže :

“Pa, naravno.  Tada su nas počeli posjećivati i gosti iz udaljenijih krajeva, ne samo iz naše županije. Bile su tu i druge promocije koje su tome doprinijele.”

Održano je i nekoliko manifestacija na Seoskom turizmu Rakić, kaže Jasmina:

“Organizirali smo lijepe večeri: pretprošle godine “Noćni piknik”, a prošle i ove godine  “Čabrajske ljetne večeri” kad pripremimo zaista svašta zanimljivo na našem imanju u kasnijim noćnim satima. Bude romantično, imamo spoj mistike i tradicionalnog kojeg prikazujemo našim gostima.”

Imanje obitelji Rakić u Čabrajima uređeno je u tradicionalnom stilu starih seljačkih domaćinstava s predmetima iz starine.  Danas, kad tradicijski način života nije svakome dostupan, sve više se traži i postaje oaza mira i odmora. Obitelj Rakić kroz očuvanje kulturnog i etnološkog nasljeđa i brojnih manifestacija na najbolji način nudi svojim gostima upoznavanje i približavanje toj tradiciji. (J.I.)