Svjetske glazbene zvijezde pokrenule akciju pomoći Albaniji

Muzičke zvijezde Dua Lipa, Rita Ora i Bebe Rexha na društvenim mrežama su podijelile poruke podrške Albaniji, koju je u utorak ujutro potresao zemljotres, ostavivši iza sebe najmanje 46 žrtava.
Njihove poruke podijeljene su u četvrtak, da Dan nezavisnosti Albanije.
Ora, čiji su roditelji Albanci, postavila je svoju fotografiju iz Tirane, zajedno sa porodicom kojoj pomaže da obnovi kuću.

Predlažem da, oni koji to mogu, pronađu neku porodicu, humanitarnu organizaciju ili neki drugi način kako bi pomogli obnovu kuća žrtava katastrofe. Prva porodica koju sam ja izabrala je Sala“, napisala je Ora, koja je podijelila link za donacije.
Lipa, kojoj su 24 godine, rođena je u Londonu u porodici kosovskih Albanaca, a kao tinejdžerka je provela četiri godine na Kosovu.
„Kao i uvijek, svi smo se ujedinili i tražimo najbolje načine da pomognemo pogođenim porodicama, djeci koja su izgubila roditelje, roditeljima koji su ostali bez djece, kao i prijateljima koji traže jedini druge i koji žele biti s onima koje vole“, napisala je Lipa na Instagramu.

Tri dana nakon razornog zemljotresa, u Albaniji i dalje traje potraga za preživjelim, a u međuvremenu zemlju je uzdrmalo više od 500 manjih potresa koji su otežali spasilačke operacije.  

Izvor: Al Jazeera i agencije