Nova atrakcija na planini Biokovo poprima oblik

Radovi napreduju prema planu na novoj turističkoj atrakciji u Parku prirode Biokovo iznad Makarske rivijere na dalmatinskoj obali. 

Izgradnja vidikovca Skywalk, 1228 metara uz planinu Biokovo, na prijelazu Ravna Vlaška, počinje dobivati ​​oblik. Staklena platforma za promatranje, koja se izvire na 12 metara od litice, samo je jedno od obilježja 34,2 milijuna kuna Novog Adriona – promocija održivog korištenja projekta prirodne baštine Parka prirode Biokovo . 

Skywalk u obliku (Fotograf: Jadranovo doo)

Projekt uključuje modernizaciju i razvoj cesta i pješačkih biciklističkih staza, obnovu i izgradnju prostora za odmor, igrališta, postavljanje panoramskih teleskopa, multimedijski centar za posjetitelje i poboljšanje prometa uvođenje shuttle autobusa i električnih bicikala. 

Očekuje se da će projekt koji je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj biti u potpunosti završen i spreman dočekati posjetitelje 2021. godine, no putovanje, koji će biti jedini takve vrste u Hrvatskoj, trebao bi biti otvoren 2020. godine.  

Kako će izgledati obilazak mora (Fotograf: JU PP Biokovo)

Projektni partneri su Javna ustanova Makarska razvojna agencija „MARA“ i Hrvatska gorska služba spašavanja – HGSS, koji sudjeluju u provedbi.

„Glavni su ciljevi povećati obrazovne kapacitete posjetitelja Parka prirode Biokovo kroz razvoj novih obrazovnih programa i sadržaja, povećavajući atraktivnost prirodne baštine NP Biokovo i povećavajući broj posjetitelja Parka“, kažu u NP Biokovo.

Izvor: Croatiaweek.com