Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravio u cjelodnevnom posjetu Koprivničko-križevačkoj županiji

Posjet Koprivničko-križevačkoj županiji je započeo u Križevcima sastankom u Biskupskoj rezidenciji Križevačke eparhije.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković u pratnji ministara je u ponedjeljak 16. prosinca boravio u cjelodnevnom posjetu Koprivničko-križevačkoj županiji prilikom kojeg je, uz brojne susrete s lokalnim i regionalnim čelnicima te gospodarstvenicima, podržao i projekte od velikog značaja za Koprivničko-križevačku županiju. U stalnoj pratnji predsjednika Vlade tijekom vrlo sadržajnog programa koji je obuhvatio Križevce, Sveti Ivan Žabno, Đurđevac, Kalinovac i Koprivnicu bili su župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota.

Posjet Koprivničko-križevačkoj županiji je započeo u Križevcima sastankom u Biskupskoj rezidenciji Križevačke eparhije gdje su predsjednika Vlade te ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Darka Horvata i ministra uprave Ivana Malenicu dočekali župan Koren sa zamjenikom župana Sobotom, saborski zastupnik Branko Hrg, gradonačelnik Grada Križevaca Mario Rajn te protojerej Milan Stipić, apostolski administrator Križevačke eparhije, direktor Caritasa Križevačke eparhije vlč. Ivan Radeljak i katedralni župnik vlč. Mihajlo Simunović. Nakon susreta na kojem se raspravljalo o daljnjoj suradnji i podršci projektima, sudionici sastanka razgledali su vrijednu biblioteku Biskupske rezidencije te Katedralu Presvete Trojice.

Posjet Koprivničko-križevačkoj županiji je potom nastavljen obilaskom kolodvora i prometnog ureda Sv. Ivan Žabno te puštanjem u promet nove pruge na dionici Gradec – Sveti Ivan Žabno. Otvorenju su prisustvovali i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, predsjednik Uprave HŽ Infrastruktura Ivan Kršić sa suradnicima te brojni čelnici lokalne i regionalne vlasti. Novoizgrađena pruga u koju je investirano 258 milijuna kuna simbolično je otvorena povratnom vožnjom niskopodnim vlakom, prilikom koje je premijer Plenković kazao kako nakon investicija u cestovnu infrastrukturu, zračne i pomorske luke na red dolazi modernizacija i jačanje željezničke infrastrukture pri čemu se značajni projekti rade upravo na području Koprivničko-križevačke županije.

Program posjete se nastavio u Đurđevcu otvorenjem Poduzetničkog inkubatora vrijednog 11 milijuna kuna, a okupljenima su se uz predsjednika Vlade koji je napomenuo kako će Inkubator biti od velike koristi poduzetnicima, obratili direktor tvrtke Meval Dražen Krčmar, saborski zastupnik Željko Lacković i gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči. U Inkubatoru je upriličeno i potpisivanje Ugovora za projekt “Izgradnja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracija Đurđevac, Virje, Ferdinandovac i Podravske Sesvete” vrijednog 352 milijuna kuna kojeg su potpisali ministar zaštite i okoliša Tomislav Ćorić, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, direktor Komunalije d.o.o. Đurđevac Tomislav Kolarić te načelnici pet općina koje partnerski sudjeluju u projektu.

Nakon Đurđevca, predsjednik Vlade je s ministrima Horvatom i Ćorićem posjetio tvrtku RASCO d.o.o u Kalinovcu gdje su ga dočekali predsjednik Uprave Ivan Franičević i suvlasnik tvrtke Darko Paviša sa suradnicima te načelnik Općine Kalinovac Danijel Zvonar. Nakon sastanka na kojem su predstavnici tvrtke upoznali sudionike s rezultatima poslovanja i planovima daljnjeg razvoja, upriličen je i obilazak proizvodnih hala gdje su gostima predstavljeni proizvodni procesi te novi proizvodi koji se spremaju za tržište Hrvatske i svijeta.

Program posjete potom se nastavio u Koprivnici u Županijskoj upravi gdje su predsjednika Vlade sa suradnicima dočekali župan Darko Koren, zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić te predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar sa suradnicima, a sastanku su prisustvovali i saborski zastupnici Branko Hrg i Mladen Mađer te gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić sa zamjenicama gradonačelnika.

Župan Koren je predsjednika Vlade upoznao s ključnim projektima koji su od velike važnosti za našu županiju kojima je Vlada na čelu s Predsjednikom dala jasnu podršku, dok je gradonačelnik Jakšić prezentirao projekte koji su od interesa za grad Koprivnicu. Nakon sastanka održano je i potpisivanje Ugovora za projekt “Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Koprivnica” koji su potpisali ministar zaštite i okoliša Tomislav Ćorić te generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i predsjednik Uprave Koprivničke voda Zdravko Petras.

Središnji događaj dana bio je 7. sastanak Vlade Republike Hrvatske sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Republici Hrvatskoj te predsjednikom Odbora za lokalnu i područnu samoupravu u Hrvatskom saboru u sklopu kojeg je održano i potpisivanje Sporazuma o preuzimanju poslova ureda državne uprave koji su s ministrom uprave Ivanom Malenicom pojedinačno potpisali hrvatski župani.

Program posjete Koprivničko-križevačkoj županiji je završen obilaskom Tvornica juha i Vegete te svečanom akademijom u staroj Tvornici juha povodom obilježavanja 60. godina Vegete. Predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića sa suradnicima dočekao je predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar s članovima Uprave i direktorima korporativnih sektora, a za brojne uzvanike iz političkog, društvenog i javnog života upriličen je spektakularan program u kojem je prikazana povijest Vegete.

Vezano
Fotogalerija: Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravio u cjelodnevnom posjetu Koprivničko-križevačkoj…
Fotogalerija: 7. sastanak Vlade Republike Hrvatske sa županima, predstavnicima Udruge…

Služba ureda župana