Proslavljena 60. godišnjica začina Vegeta

Volimo povrće, volimo Vegetu…

U ponedjeljak u koprivničkoj tvrtki Podravka održana je svečanost kojom se obilježava 60 godina proizvodnje međunarodno poznatog hrvatskog branda začina Podravka.

Prisutni su bili premijer Andrej Plenković i predsjednik parlamenta Gordan Jandroković, kao i brojni ministri.

Plenković je čestitao domaćinima “na Vegeti prvih 60 godina”, rekavši da je taj začin, osim što je dio Podravkinog identiteta, također dio svačijeg svakodnevnog života.

“Čestitam i Podravki na izvrsnim poslovnim rezultatima, kao i na izvrsnim plaćama vaših zaposlenika”, rekao je, pohvalivši kvalitetu ostalih Podravkinih proizvoda.

Jandroković je rekao da je 72-godišnja Podravka ponos hrvatskog gospodarstva. “Prilagođava se svjetskim trendovima i također je inovativna tvrtka”, rekao je, podsjetivši da je tvrtka s 1.800 zaposlenih imala liniju od čak 1.000 proizvoda.

Govoreći o Vegeti, predsjednik Uprave Podvarke Marin Pucar rekao je da su je izmislili profesorica Zlata Bartl i njezin tim. “Bio je to tako velik izum da su čak i globalne multinacionalne tvrtke nakon Podravke odlučile lansirati slične proizvode.”

Tijekom godina Podravka je proširila asortiman s klasičnih i danas postoji mnogo različitih sorti Vegete, uključujući Natur, MSG free, Grill i Twist.

Vegeta je najuspješnija hrvatska marka, a prodaje se na 50 tržišta širom svijeta.

Izvor: Croatiaweek.com

Foto: Vlada.hr, Podravka

šv/radiokrizevci.hr