PU KC-KŽ

Kriminalitet
U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježena su tri kaznena
djela.

Izdvajamo:


Teška krađa provaljivanjem
U utorak, 10. prosinca, u Koprivnici u Ulici Frana Galovića tijekom noći
nepoznati počinitelj je provalio u ugostiteljski objekt iz kojeg je otuđio novac. Točna materijalna šteta bit će poznata po zaprimanju odštetnog zahtjeva. Policija traga za nepoznatim počinitelje i otuđenim novcem.


Krađa
Od 29. studenoga do 1. prosinca, u šumi nedaleko Vlaislava nepoznati počinitelj
je otuđio drva graba, oštetivši vlasnika za više stotina kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem i otuđenim drvima.


Prometne nesreće
U protekla 24 sata na području Policijske uprave nisu zabilježene prometne
nesreće.


Javni red i mir
U protekla 24 sata na području Policijske uprave nisu zabilježeni prekršaji
narušavanja javnog reda i mira.


Ostali događaji
Dragovoljna predaja oružja i streljiva
Jučer su dvije osobe s koprivničkog područja dragovoljno predale ručnu bombu i zračnu pušku, dok je osoba s križevačkog područja dragovoljno predala startni pištolj i malokalibarsku pušku. Oružje i bombu preuzeo je policijski službenik protueksplozijske zaštite.


Obavijesti
Najava pojačanog nadzora vozača pod utjecajem alkohola i droga
Kako bi se smanjilo stradavanje sudionika u prometu i broj prometnih nesreća, posebice nesreća s najtežim posljedicama koje su prouzročili vozači pod utjecajem alkohola te povećala razina sigurnosti prometa na cestama, od 9. (ponedjeljak) do (nedjelja) prosinca 2019.g. provoditi će se pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga.
Policijski službenici uključeni u provođenje akcije će posebnu pozornost posvetiti mladim vozačima i recidivistima, a osim upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga sankcionirati će i sva ostala gruba kršenja prometnih propisa.