Održan redovan Kolegij pročelnika upravnih tijela Županijske uprave

Župan Darko Koren u srijedu, 12. prosinca u prostorijama Županijske uprave održao je redovan Kolegij pročelnika županijskih upravnih tijela kojemu su prisustvovali i zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić.

Na dnevnom redu Kolegija kao prva točka je raspravljena informacija o provedenim aktivnostima oko povjeravanja poslova Ureda državne uprave Koprivničkoj županiji. Kako je naglašeno, sve tehničke, organizacijske i administrativne aktivnosti koje su vezane za reorganizaciju i novu sistematizaciju provedene su u skladu s planovima i rokovima te je sve spremno za preuzimanje poslova i djelatnika Ureda državne uprave koji će od 1. siječnja biti integrirani u sustav Županije.

U drugoj točki dnevnog reda župan je pročelnike informirao o jučerašnjem sastanku s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem, na kojem je sa zamjenikom Sobotom dogovorio detalje programa posjeta Koprivničko-križevačkoj županiji te sastanaka Vlade RH s Hrvatskom zajednicom županija, predstavnicima Udruge gradova u RH i Hrvatske zajednice općina koji će se održati u ponedjeljak 16. prosinca u Koprivnici.

„Dogovorili smo detaljan plan cjelodnevnog posjeta Koprivničko-križevačkoj županiji i očekuje nas uistinu mnogo aktivnosti jer će Premijer osim u Koprivnici, boraviti i u Križevcima, Đurđevcu i Kalinovcu. Ukupno je devet lokacija i događanja koje ćemo obići, a centralno je događanje sastanak Vlade RH s Hrvatskom zajednicom županija, predstavnicima Udruge gradova u RH i Hrvatske zajednice općina nakon koje će župani potpisati i Sporazum o preuzimanju poslova od mjesno nadležnih Ureda države uprave u županijama. Održat ćemo i sastanak u Županijskoj upravi gdje ćemo raspravljati o temama važnim za našu županiju, kojem će prisustvovati i koprivnički gradonačelnik te će se tom prilikom potpisati i projekt aglomeracije. Posjet će završiti obilaskom Podravke i tvornice Vegete te svečanom akademijom u povodu 60. rođendana branda Vegete“, izvijestio je župan te naglasio važnost ovog događaja koji će imati velik društveno politički značaj, ne samo za našu županiju već i cijelu sjeverozapadnu Hrvatsku.

Zaključno, pročelnice i pročelnici su izvijestili župana i zamjenike o aktualnostima u radu svojih upravnih odjela, a Kolegij je završio konstruktivnom raspravom i prijedlozima te planiranjem aktivnosti do kraja ove godine.

Služba ureda župana