Radi li se u parku u Ulici Franje Tuđmana? – pitanje na sjednici Gradskog vijeća

Vijećnik Denis Maksić  postavio je na sjednici Gradskog vijeća pitanje da li za izgradnju spomen obilježja u parku u Ulici Franje Tuđmana postoje sve dozvole i da li se radovi odvijaju?

” Dobio sam odgovor da postoje dozvole, a sad vidim da radovi, svaki put dok prolazim,  stoje, da se ništa novo ne događa . Srušena su određena drveća, vjerujem da je to srušeno na temelju ispitivanja, nekih istraživanja i procjene. Nije istaknuta tabla izvođača radova pa me zanima da li je sve poštivano po svim zakonima struke i svim drugim zakonskim obvezama?

Gradonačelnik Mario Rajn odgovorio je:

“Ne znam kako ste vi dobili dojam da radovi stoje. U parku u Ulici Franje Tuđmana radi se istovremeno spomenik križevačkim braniteljima i radi se rekonstrukcija parka. U ovom trenutku je možda više aktivnosti na spomeniku križevačkim braniteljima zato što želimo što prije ugovornu obvezu prema  Ministarstvu hrvatskih branitelja ispuniti kako bi mogli aplicirati za drugu fazu slijedeće godine, ali postoji dinamika i na ovom dijelu koji se tiče parka” – rekao je gradonačelnik Rajn. (J.I)