U Županijskoj upravi potpisani ugovori o subvencioniranju stambenih kredita liječnicima županijskih zdravstvenih ustanova

Nastoje se ublažiti negativni procesi koji su prisutni u društvu te zaustaviti odljev liječnika iz naše županije.

U prostorijama Županijske uprave u srijedu 18. prosinca održano je potpisivanje Ugovora o poslovnoj suradnji za odobravanje stambenih kredita liječnicima zaposlenima u zdravstvenim ustanovama kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija. Ugovore su potpisali župan Darko Koren i predstavnici Zagrebačke banke d.d., Podravske banke d.d. i Erste&Steiermärkische Bank d.d.. Potpisivanjem ovih ugovora broj poslovnih banaka koji sudjeluju u provedbi mjere Županije, koja za cilj ima stvaranje boljih uvjeta za liječnike te povećanje zdravstvenog standarda na području županije, povećao se na pet banaka.

Župan Koren je prilikom potpisivanja ugovora zahvalio što su banke prepoznale inicijativu koju je Županija pokrenula prije nekoliko mjeseci.

„Ovom mjerom nastojimo ublažiti negativne procese koji su prisutni u društvu te zaustaviti odljev liječnika iz naše županije. Jedna smo od prvih županija u Hrvatskoj koja je pokrenula program subvencije kamata stambenih kredita za liječnike koji omogućavaju kupnju nekretnine ili refinanciranje starih nepovoljnijih kredita. Subvencioniramo kredite s 1,5 posto tijekom prvih sedam godina i trenutno ovo su najpovoljniji uvjeti na tržištu što su prepoznali i naši liječnici. Njih 45 je izrazilo interes za program, a do sada smo već imali i realizaciju kroz osam plasmana kreditnih linija. Nadamo se da će mjera dodatno privući te stimulirati naše liječnike kako bi ostali raditi u županiji jer svi zajedno imamo veliku odgovornost u stvaranju kvalitetne zdravstvene zaštite“, napomenuo je župan Koren.

U ime predstavnika banaka prisutnima se obratio Igor Topljak iz Erste&Steiermärkische Bank d.d. koji je zahvalio Županiji na partnerstvu te naglasio zadovoljstvo što banke mogu sudjelovati u programu.

„Uspješno zadovoljavanje stambenih potreba je osnovni preduvjet za osjećaj sigurnosti i pripadnosti lokalnoj zajednici te stvaranju kvalitetne radne atmosfere što će u konačnici podići kvalitetu zdravstvenu skrb za sve građane Koprivničko-križevačke županije. Ovo je hvalevrijedna inicijativa i nadam se početak dugoročne suradnje između svih banaka i Županije“, istaknuo je Topljak.

Potpisivanju ugovora su uz župana i predstavnike banaka, prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić sa suradnicima te ravnatelj OB dr.Tomislav Bardek.

Spomenimo kako su krediti namijenjeni rješavanju stambenih potreba liječnika zaposlenih u zdravstvenim ustanovama kojima je osnivač Županija, bilo da se radi o kupnji kuće ili stana, izgradnji, adaptaciji ili proširenju stambenog objekata ili refinanciranju postojećeg stambenog kredita. Sve dodatne informacije o kreditima i uvjetima mogu se dobiti u županijskom Upravnom odjelu za zdravstveno-socijalne djelatnosti.

Služba ureda župana