Županijski Zavod za hitnu medicinu dobio još jedno novo sanitetsko vozilo, ukupna vrijednost nabavljenih vozila u ovoj godini 1,8 milijuna kuna

U Zavodu za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije u četvrtak 19. prosinca održana je svečana primopredaja novog vozila sanitetskog prijevoza vrijednog 315.000 kuna. Ključeve vozila ravnateljici Zavoda Mirjani Hanžeković uručio je župan Darko Koren koji je tom prilikom istaknuo kako se Županijski Zavod za hitnu medicinu, kao najmlađa zdravstvena ustanova koja djeluje tek šest godina, izuzetno dobro uklopio u cjelovit zdravstveni sustav Koprivničko-križevačke županije.

Temelj sustava su osim stručnog i kvalitetnog kadra i dobro opremljena nova vozila jer je cilj zdravstvene usluge Zavoda da se u što kraćem vremenu dođe na lice mjesta  incidenta, pruži prva pomoć te transportira potrebitog u proces daljnjeg zbrinjavanja. U Hrvatskoj ne postoji nijedan Zavod za hitnu medicinu koji je na ovaj način riješio pitanje voznog parka u kojem je prosječna starost vozila godinu i pol dana, dok je u Hrvatskoj taj prosjek oko 14 godina. Ustanova raspolaže i upravlja sa 120 ljudi i bitno je istaknuti kako nemamo problema po pitanju stručnog kadra, posebice liječnika. Zavod je primjer kako zdravstveni sustav može kvalitetno funkcionirati, a Županija kao osnivač mu daje punu podršku u daljnjem razvoju. S ponosom mogu kazati kako zdravstveni sustav županije funkcionira na izrazito kvalitetan način i na zadovoljstvo svih stanovnika koji koriste usluge zdravstvenih ustanova“, naglasio je župan te podsjetio kako će ovu i iduću godinu obilježiti velika ulaganja u sustavu zdravstva, posebice u Općoj bolnici dr. Tomislav Bardek gdje investicije dosežu 80 milijuna kuna.

Ravnateljica Hanžeković je zahvalila Županiji na potpori te naglasila kako je Zavod u protekloj godini nabavio pet vozila za obavljanje djelatnosti hitne medicinske službe i sanitetskog prijevoza. Nabavljena su četiri vozila za sanitetski prijevoz ukupne vrijednosti 1.290.000 kuna te jedno vozilo izvanbolničke hitne medicinske službe ukupne vrijednosti 574.000 kuna.

Sveukupna vrijednost vozila koja su nabavljena u 2019. godini iznosi 1.864.000

kuna od čega je 1.545.625 kuna osigurano iz decentraliziranih sredstava Koprivničko-križevačke županije. U dvije smo godine nabavili 14 novih vozila ukupne vrijednosti 3,1 milijun kuna te kompletno obnovili vozni park, a  s nabavom nastavljamo i iduće godine s četiri nova vozila za koje je Županija u proračunu osigurala iznos od 1.4 milijuna kuna. Osim nabave vozila u ovoj godini Zavod je realizirao i energetsku obnove  zgrade hitne medicine u iznosu od 1,4 milijuna kuna što je Županija sufinancirala s 500.000 kuna, kupili smo  vrijednu medicinsku opremu vrijednu 350.000 kuna, a dobili smo i potvrdu da je naš projekt  „Danas učimo – sutra spašavamo!“ ukupne vrijednosti 510.663 kuna prošao na natječaju  te će se njegovom provedbom educirati zdravstveni djelatnici Zavoda“, izvijestila je ravnateljica Hanžeković.

Današnjoj svečanoj primopredaji vozila prisustvovao je i zamjenik župana Ratimir Ljubić sa suradnicima, ravnateljice županijskih zdravstvenih ustanova te djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije.

Služba ureda župana