Učenici Osnovne škole Ljudevita Modeca u Križevcima organizirali prikupljanje donacija

U sklopu projekta ‘Mali humanitarko’ Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a prema planu rada i programu, organizirana je humanitarna akcija prikupljanja donacija prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština u Osnovnoj školi Ljudevita Modeca u Križevcima. Akciju su organizirali članovi učeničke skupine ‘Mali humanitarko’, Sara Androić, Lana Crnčić, Dora Posavec, Pia Petrov, Ana Balen, Dora Lovreković, Lorena Đurđić, Sara Konfic, Rea Galaš i Lorena Filipašić u suradnji s njihovom voditeljicom Suzanom Balić i Gradskim društvom Crvenog križa Križevci.

Učenici su vrlo uspješno organizirali i proveli akciju kojoj su se njihovi kolege i nastavnici odazvali u velikom broju te je ukupno prikupljeno oko 550 kilograma raznih namirnica koje su dostavljene u Socijalnu samoposlugu Sveti Marko Križevčanin Gradskog društva Crvenog križa Križevci. Sve prikupljene donacije bit će podijeljene korisnicima Socijalne samoposluge uoči blagdana.

Projekt ‘Mali humanitarko’ odobren je u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, u ukupnoj vrijednosti od 557.454,37 kuna od čega 58.284,87 kuna financira Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a trajanje projekta je ugovoreno na 24 mjeseca, počevši od 5.3.2019. do 4.3.2021. godine.

Nositelj projekta je Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a partneri su gradska društva Crvenog križa Koprivnica, Križevci i Đurđevac te osnovne škola Koprivnički Ivanec, Ljudevita Modeca Križevci i Molve.