Upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,30 promila!

Tijekom vikenda i poduzimanja pojačanih aktivnosti u cestovnom prometu, od 20. do prosinca 2019.g., na području Policijske uprave koprivničko – križevačke zabilježeno je šest prometnih nesreća, od kojih jedna s ozlijeđenom osobom u kojoj je jedna osoba ozlijeđena te pet prometnih nesreća s materijalnom štetom.
Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su: brzina (1), nepropisno skretanje (1), vožnja na nedovoljnoj udaljenosti (3) te nepropisna vožnja unatrag (1).
U prometnim nesrećama jedan vozač je bio pod utjecajem alkohola, dok mladi vozači nisu evidentirani kao počinitelji prometnih nesreća.
Ukupno je utvrđeno 120 prometnih prekršaja od kojih 21 prekršaj upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 50 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 2 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i autosjedalica, četiri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela i jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.
Tijekom provedbe pojačanog nadzora dva vozača su bila smještana u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a dva vozača bila su uhićena, te je spram jednog vozača proveden žurni prekršajni postupak pri nadležnim sudom gdje mu je izrečena novčana kazna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije.
Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu, 21. prosinca 2019.g., u 15.30 sati u Koprivnici kod 22 – godišnjeg vozača koji je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,30 promila.
Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu, 21. prosinca 2019.g., u 23.48 sati u Kenđelovcu kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 138 kilometara na sat iako je brzina prometnim znakom ograničena na 70 kilometara na sat. U činjenju prometnih prekršaja tijekom vikenda recidivisti nisu zatečeni.
Tijekom pojačanog nadzora kontrolirano je 40 mladih vozača, dok su isti počinili devet prekršaja. Najveća koncentracija alkohola kod mladih vozača utvrđena je u petak, 20. prosinca, u 23.20 sati u Koprivnici kod 23 – godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 0,94 promila upravljao osobnim automobilom.