Zagreb se uvrstio u top 10 klubova Europskog kupa desetljeća

Nekoliko impresivnih priznanja za prvaka Hrvatske Dinamo Zagreb iz UEFA-e nakon što su se plasirali među deset najboljih klubova Europskog kupa desetljeća . 

Ovog desetljeća Dinamo Zagreb natjecao se u grupnim fazama UEFA-ine Lige prvaka pet puta i sudjelovao u kvalifikacijama devet puta od deset, što im je pomoglo da dođu do deset najboljih među velikanskim klubovima u Europi poput Real Madrida, Barcelone i Juventusa. 

Poredak Europskog kupa za ovo desetljeće zasnovan je na Ligi prvaka i kvalifikacijskim rezultatima u posljednjih deset godina. Tri boda dodijeljena su za pobjedu i jedan za remi. 

Dinamo Zagreb odigrao je 80 utakmica i sakupio 120 bodova, što ih je svrstalo na 10. mjesto u Europi tijekom desetljeća. Na 1. mjestu nalazi se Real Madrid s 255 bodova, a slijede ga Bayern München (244 boda) i Barcelona (243 boda).

(UEFA)

 Dinamo Zagreb, koji ima jednu od najboljih akademija za mlade na svijetu, imao je najbolji učinak u grupnim fazama Lige prvaka ove sezone i zamalo se plasirao u 16. kolu.

Izvor: Croatiaweek.com