KUFER za vikend donosi zabavu i smijeh u Križevce

Križevački ulični festival edukacije i razbibrige (K.U.F.E.R.) dovodi u vrijeme Križevačkog velikog spravišča u naš grad renomirane umjetnice i umjetnike koji profesionalno već godinama izvode na ulici svoje predstave i akrobacije.

KUFER na Spravišču donosi nastupe uličnih performera u subotu i nedjelju.

Izvršni direktor Udruge K.V.A.R.K. Saša Lončarić ističe da je KUFER ove godine dva puta u Križevcima, jednom u lipnju kada je ulični festival već godinama bio u terminu Spravišča.”Bio je u vrijeme kada smo taj žonglerski program tradicionalno održavali unazad četiri godine u lipnju, a sada kada je odlučeno da Spravišče bude u rujnu, također se pridružujemo ovim programom. I ove godine je KUFER u jednom manjem obliku, iako s obzirom na održavanje i u lipnju imamo dvije predstave više.

U petak je otvaranje KUFER-a u 20 sati, DJ Mario Kovač, poznati naš redatelj, kvizoman, DJ bit će u dvorištu Galerije K2.

Djeci i mladima zanimljiv je klaunski program, pa će u subotu u 18 sati gostovati Klaun Ludek. On je jedan od najpoznatijih hrvatskih klaunova, osnivač je Crvenih nosova i već nekoliko puta je bio u Križevcima. Slijedi predstava, odnosno žonglerski show “Kesten i Papaja” sa kombinacijom akrobacije, plesa, hula-hoopa, čunjeva i vatre. U subotu u 20 sati nas očekuje DJ program s našim poznatim križevačkim DJ-om Ivanom Šimonekom, voditeljom programa elektronske glazbe RESET. Nedjelja je opet rezervirana za najmlađe pa od 17 sati imamo klaunski show “Nikolina Maj”. Nikolina Majdak isto je poznata hrvatska klaunica i na Nemčićevom trgu će razveseliti djecu. Cijeli program ćemo završiti u 19 sati kada je na redu žonglerski show “El Cric 4”.

Potrudili smo se da program bude zanimljiv mladima i djeci, a nadamo se da će biti prilike da ga slijedećih godina još malo i unaprijedimo.” – kaže Saša Lončarić i poziva posjetitelje da ga pogledaju i dobro se zabave.

ji/radiokrizevci.hr