Potpisan sporazum o suradnji obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije i gospodarske obrtničke komore Nagykanizsi

U petak, 03. rujna 2021. godine, održana je svečana Skupština Gospodarske i trgovačke komore u Nagykanizsi, Mađarska. Na Skupštini se obilježavala 20.-ta obljetnica od osnutka Komore.

Skupštini su prisustvovali Dr. Parragh László, predsjednik Mađarske Gospodarske i trgovačke komore, Prof. Dr. Palkovics László, ministar inovacija i tehnologije, Péter Cseresnyés, povjerenik Premijera, Dr. Navracsics Tibor, Vladin povjerenik za gospodarski razvoj sjeverno-zapadne Mađarske, Balogh László, gradonačelnik grada Nagykanizse, slovenski veleposlanik Marjan Cencen i Dr. Mladen Andrlić, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Republike Hrvatske.

Također, Skupštini su prisustvovali zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, pročelnik Upravnog odjela za financije, proračun i javnu nabavu Darko Masnec, voditeljica Odjela za gospodarstvo i ruralni razvoj PORA Regionalne razvoje agencije Marina Šandor Krznarić, viša stručna suradnica HGK Županijske komore Koprivnica Renata Lohajner, predsjednica Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Irena Kovačić, tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Božo Barać i suradnica Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Marinela Bašić.

Dr. Polay József, predsjednik Gospodarske i trgovačke komore u Nagykanizsi, predstavio je 20 godina rada Gospodarske i trgovačke komore, prezentirao pregled dosadašnjeg rada te naveo buduće ciljeve i planove Komore. Također, naglasio je važnost prekogranične suradnje između Mađarske, Hrvatske i Slovenije.

Dr. Mladen Andrlić, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Republike Hrvatske, istaknuo je važnost povezivanja i prekogranične suradnje između Hrvatske i Mađarske te pohvalio dosadašnju, uspješnu suradnju.

Ratimir Ljubić, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije, naglasio je važnost prekogranične suradnje, ne samo u području kulture i obrazovanja, već i u području gospodarske suradnje. Također, naglasio je i važnost prometne povezanosti ovih područja kako bi se prekogranična suradnja što uspješnije razvijala.

Tijekom svečane Skupštine, Dr. Polay József, predsjednik Gospodarske i trgovačke komore u Nagykanizsi i Irena Kovačić, predsjednica Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije potpisali su Sporazum o suradnji Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije i Gospodarske i trgovačke komore u Nagykanizsi.

Sporazumom o suradnji između dviju Komora poboljšat će se već uspješna dosadašnja suradnja na području poslovnog povezivanja članstva, na području strukovnog obrazovanja, prilikom kandidiranja projekata te na ostalim područjima.

HOK KCKŽŽ