Ina i Tifon objavili da zbog odluke vlade class goriva prodaju samo do isteka zaliha

NAKON što su iz Ine izvijestili da će zbog vladine Uredbe o ograničenju cijena goriva svoja premium Class Plus goriva prodavati do isteka zaliha, sada su to najavili i iz Tifona.

16. listopada na snagu je stupila Uredba Vlade RH o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata. Nastavno na to, obavještavamo kupce da će opskrba gorivima EVO Eurosuper 95, EVO Eurodiesel i Eurodiesel plavi biti kontinuirana i neometana, dok će se naša premium goriva, EVO Eurosuper 100+ Premium i EVO Eurodiesel Premium prodavati do isteka postojećih zaliha. 

Podsjećamo, sva naša EVO goriva sadrže aditive, no u premium gorivima njih ima više. Upravo na taj segment goriva odredbe propisane Uredbom imaju značajan negativan efekt, čime direktno nepovoljno utječu i na cjelokupno poslovanje, što za posljedicu ima privremenu obustavu opskrbe prodajnih mjesta premium gorivima.

Nadamo se skorom stabiliziranju situacije, a za sve novosti pratite naše službene kanale. Objavili su.

Podsjetimo, to je najavila i Ina prije nekoliko dana.

“Nastavno na Uredbu Vlade RH o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, Ine će svoja premium Class Plus goriva (Eurodiesel Class Plus, Eurosuper 95 Class Plus, Eurosuper 100 Class Plus) prodavati do isteka zaliha”, stoji u priopćenju iz te naftne kompanije.

Riječ je o gorivima koja su nešto skuplja od običnog goriva. Kako navodi Ina na svojim stranicama, riječ je o gorivima koja su kvalitetnija i bolja za održavanje motora. /index.hr/ foto: pixabay