“Lego kocke posudi, svoju maštu razbudi” – predstavljena nova usluga u knjižnici

Osim knjiga, slikovnica, filmova, Gradska knjižnica “Franjo Marković” svojim najmlađim članovima nudi i posudbu Lego kocki. Mogu se posuditi za ponijeti kući ili njima igrati u knjižnici. U multimedijskoj dvorani “Gradske knjižnice ” Franjo Marković” u ponedjeljak je predstavljena ova nova usluga, a djeca su odmah iskoristila priliku da se poigraju lego kockama koje spadaju među najomiljenije dječje igračke.

O tome kolika je korist od igranja lego kockama govorila je ravnateljica knjižnice Marjana Janeš Žulj koja je istakla da dijete time vježba koncentraciju, kontrolu pokreta, koordinaciju oka i ruke. Na kreativan i zabavan način dijete se potiče na stvaranje, istraživanje, logičko i kritičko razmišljanje te usvajanje predčitalačkih vještina. Poznato je da se djeca njima vole igrati, ali i to da njihovo slaganje razvija kod mališana razne sposobnosti.

Nakon predstavljanja nove usluge u knjižnici, mališani su se uputili na Strossmayerov trg gdje su se okupili u sklopu Dječjeg tjedna zajedno sa vrtićancima i školarcima.

ji/radiokrizevci.hr