Nacionalni tjedan dojenja, 1. – 7. listopada 2021.

Dojenje u javnosti i provedba zdravih stilova života dostupniji su uz klupe za dojenje na hodačkim stazama i u parkovima Živjeti zdravo!

Kroz projekt Živjeti zdravo čija je voditeljica prof.dr.sc. Sanja Musić Milanović, a koji provodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo u partnerstvu s Mrežom zavoda za javno zdravstvo nabavljeni su jednoobrazni setovi opreme za uređenje po jedne hodačke staze i po jednog parka u svakoj županiji Republike Hrvatske. U sklopu toga, a s ciljem promicanja zaštite i pružanja podrške dojenju kao najzdravijem izboru za dijete i za majku te kako bi potakli stvaranja okruženja koja promiču zdravlje, svaka hodačka staza i park Živjeti zdravo obogaćeni su stolićem i klupom za prematanje i dojenje.

Ove godine, od 1. do 7. listopada povodom obilježavanja Nacionalnog tjedna dojenja želja nam je, uz podizanje svijesti o važnosti i dobrobiti dojenja za dijete, majku i cjelokupnu zajednicu, poslati poruku i o važnosti provedbe zdravih stilova života i provođenja vremena na otvorenom u svrhu očuvanja zdravlja majke i djeteta. U tu svrhu  u suradnji s Hrvatskom udrugom grupa za potporu dojenju i zajednice Supermame.hr, tijekom Nacionalnog tjedna dojenja pozvani su svi da u svojim zajednicama pronađu jednu od klupa za dojenje na hodačkim stazama i u parkovima Živjeti zdravo i učine korak više za vlastito i zdravlje svog djeteta.

Pozivamo vas da se pridružite našoj inicijativi obilježavanja Nacionalnog tjedna dojenja i u tjednu od 1. – 7. listopada provedete vrijeme vani na otvorenom u parkovima i na hodačkim stazama Živjeti zdravo, slobodno nahranite svoju dječicu i na taj način, zajedno s nama, pošaljite poruku o dobrobiti dojenja za zdravlje! Svoje trenutke uz klupu za dojenje u parku ili na hodačkoj stazi Živjeti zdravo zabilježite fotografijom i svoje misli o vrijednosti ovakvih klupa u zajednici podijelite s nama na društvenim mrežama Živjeti zdravo uz @zivjeti.zdravo i #dojislobodno. Sve pristigle materijale podijelit ćemo putem društvenih mreža Živjeti zdravo!

HZJZ