Najava programa Mjeseca hrvatske knjige 2021.

Mjesec hrvatske knjige ove će se godine održati u okviru Godine čitanja, koja je proglašena na prijedlog Ministarstva kulture i medija s ciljem dodatne promocije knjige i čitanja. Odlučeno je da se u fokus ovogodišnje manifestacije stave hrvatski autori odnosno hrvatska knjiga, pa tema glasi Hrvatski autori u Godini čitanja, a moto Ajmo, hrvati se s knjigom! Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, a organizator Knjižnice grada Zagreba. 

Domaćin svečanog otvaranja Mjeseca hrvatske knjige 2021., koje će se održati 15. listopada, bit će Gradska knjižnica Požega. Proslov za programsku knjižicu: Korana Serdarević, ambasadorica Mjeseca hrvatske knjige 2021. 

Cjelovit program događanja u Mjesecu hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici “Franjo Marković” Križevci možete pronaći na njihovoj web stranici , a sve započinje za otvorenjem likovne izložbe Sanje Benko Most preko svega u petak, 15. listopada u 18 sati u auli knjižnice. Izložba će biti postavljena do 8. studenoga i moći će se razgledati u radno vrijeme knjižnice. 

Prilikom dolaska u knjižnicu, molimo Vas da poštujete važeće epidemiološke mjere (održavanja fizičke distance, nošenja zaštitne maske, dezinfekcije ruku pri ulasku).