Održan tradicionalni memorijal “Valentina Sokač”

Dobrovoljno vatrogasno društvo Križevci u nedjelju je organiziralo VI. memorijal “Valentina Sokač” u znak sjećanja na preminulu članicu ovog društva Valentinu Sokač. Vatrogasno natjecanje održano je tijekom nedjeljnog poslijepodneva na vježbalištu iza Vatrogasnog doma, a na kraju su sudionicima dodijeljeni pehari i priznanja.

Uručene su i medalje vatrogascima koji su nedavno sudjelovali na državnom natjecanju vatrogasaca. Obratili su se župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, gradonačelnik Križevaca Mario Rajn i predsjednica DVD-a Križevci Natalija Radotović Maksić. Uz zahvalu i čestitke svim sudionicima, istakli su kako su Koprivničko-križevačka županija i Križevci među najvatrogasnijima u Hrvatskoj i koliko je značaj vatrogastva. Posebno je lijepo bilo vidjeti najmlađe članove društava koji pokazuju veliki interes što znači da će vatrogastvo uvijek biti prisutno u ovom kraju i okupljati od najmlađih do najstarijih članova. Svi natjecatelji ovime su dali potporu humanoj akciji.

U kategoriji djeca-muška prvo mjesto osvojilo je DVD Povelić, drugo DVD Sveti Ivan Žabno, a treće DVD Cubinec. Slijede DVD Carevdar, DVD Apatovec i DVD Kalnik.

U kategoriji djeca – ženska prva je VZO Kalnik, a slijede DVD Cubinec i DVD Carevdar.

U kategoriji mladež – muška na prvom mjestu je DVD Đurđic, drugi DVD Cubinec.

U kategoriji mladež – ženska prvi je DVD Đurđic, ispred DVD-a Apatovec.

U kategoriji članovi na prvom mjestu je JVP Križevci, drugo DVD Majurec 1, na trećem mjestu DVD Erdovec, slijedi DVD Đurđic, DVD Apatovec, DVD Majurec 2 i DVD Dijankovec.

U kategoriji članice prvo mjesto osvojilo je DVD Odranski Obrež, drugo DVD Đurđic i treće mjesto DVD Majurec.

Nagrade su im uručili župan Darko Koren i gradonačelnik Mario Rajn.

Nakon memorijala družili su se uz tamburaški sastav “Miraz”.

ji/radiokrizevci.hr