Održana akcija mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi

U suradnji s Udrugom Matice umirovljenika i starijih osoba Križevci i djelatnicama patronažne službe Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije – ispostave Križevci Gradsko društvo Crvenog križa Križevci 1. listopada obilježilo je Međunarodni dan starijih osoba.
Međunarodni dan starijih osoba obilježava se diljem svijeta s ciljem da se naglasi koliko je važno prilagoditi okruženje u kojem živimo potrebama i sposobnostima osoba treće životne dobi. Isto tako, obilježavanjem Međunarodnog dana starijih osoba prisjećamo se cjelokupnog doprinosa starijih osoba u izgradnji suvremenog društva.
– “Tom prigodom organizirali smo mjerenje krvnog tlaka i razine šećera u krvi za članove Matice umirovljenika i starijih osoba, članice Dnevnog boravka za starije osobe GDCK Križevci, ali i ostale građane koji su željeli pristupiti akciji mjerenja.
način daju doprinos svom zdravlju i pruže podršku osobama treće životne dobi.

I ovom akcijom željeli smo naglasiti koliko je potrebno brinuti se o svom zdravlju i redovito ga kontrolirati” – izjavila je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Križevci Antonija Pukec.

ji/radiokrizevci.hr