Održana radionica Likovne udruge Prigorje Art u Društveno kulturnome centru u Svetom Petru Orehovcu

Tea Hatadi, profesorica likovne umjetnosti i ravnateljica Gradskog muzeja Križevci, održala je 06. listopada u prostorijama Društveno kulturnog centra u Svetom Petru Orehovcu, radionicu na temu „Naiva orehovečkog kraja“.

Kako je voditeljica radionice pripremila reprodukciju djela autora zastupljenih u likovnoj zbirci fundusa Gradskog muzeja Križevci, posjetitelji su mogli pod stručnim vodstvom profesorice analizirati umjetnički izričaj lokalnih umjetnika. Posjetitelji su uživali u djelima umjetnika poput Ede Kovačevića, Marijana Detonija, Đurđice Balog, Zdravka Zlatara, Josipa Mrvčića, Dragutina Oraka, Đure Beloše, Vilme Sigetić i mnogih drugih. Posjetitelji su se složili kako u našem Potkalničkome prigorju ima mnoštvo talentiranih slikara.

Ovaj je susret bio svojevrsna uvertira za sljedeću radionicu na kojoj će se uvježbavati slikanje ulja na staklu. Sudionici radionice ne moraju imati prethodna likovna znanja ili iskustva u području crtanja / slikanja. Dovoljno je imati želju naučiti nešto novo.

Radionica je sufinancirana sredstvima Europskog socijalnog fonda, unutar projekta „Kuća ideja – prostor zajedništva“ čiji je nositelj Kulturno umjetničko društvo Prigorec Sveti Petar Orehovec. Partneri na projektu su Likovna udruga Prigorje Art, Udruga vinogradara i vinara „Sveti Vinko“, Općina Sveti Petar Orehovec, Vatrogasna zajednica općine, Povijesno društvo Sveti Petar Orehovec i Udruga uzgajivača konja Hrvatski toplokrvnjak.

Ova radionica, kao i sve ostale radionice u angažmanu Likovne udruge Prigorje Art, koje će se održati unutar ciklusa radionica o tehnici naivnog slikanja te upoznavanja s osnovama slikanja uljem na staklu, u potpunosti su besplatne i otvorene za zainteresiranu javnost.

Sadržaj ovog izvješća s radionice isključiva je odgovornost KUD-a Prigorec.