Svečano otvorena nova sportska dvorana kod Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci vrijednosti 23 milijuna kuna

U utorak, 26. listopada svečano je otvorena novoizgrađena sportska dvorana kod Osnovne škole Ljudevita Modeca. Njenom gradnjom riješen je dugogodišnji problem sigurnosti učenika koji su do sada nastavu tjelesnog odrađivali u sportskoj dvorani koja je bila 500 metara udaljena od škole. Novom dvoranom omogućeni su i dodatni termini za treninge gradskih sportskih klubova i rekreativaca u vrijeme kad se dvorana neće koristiti za potrebe održavanja nastave tjelesnog odgoja.

Površina izgrađene sportske dvorane je 2500 metara kvadratnih, ima šest terena sa oko 600 mjesta, a u aneksu dvorane je izgrađena jedna učionica, blagovaonica i svlačionice. Izgrađeno je i novo parkiralište i novo okretište za autobus kao i novo vanjsko nogometno i košarkaško igralište.

Investitor gradnje sportske dvorane bio je Križevački poduzetnički centar d.o.o., a izvođač radova građevinska tvrtka Radnik d.d.

Ukupna vrijednost radova iznosila je je 23 milijuna kuna. 

Učenica Osnovne škole Ljudevita Modeca Dunja Rebić otpjevala je himnu Lijepa naša, a zatim je ravnatelj Osnovne škole Ljudevita Modeca Tomislav Bogdanović kazao  od kolikog je značaja izgradnja  sportske dvorane za učenike i nastavnike.

-“Važnost ove sportske dvorane bitna je radi sigurnosti učenika ove škole jer su do sada nastavu tjelesne i zdravstvene kulture morali pohađati u nekoliko stotina metara udaljenoj sportskoj dvorani” – rekao je ravnatelji i zahvalio svima koji su sudjelovali u projektu izgradnje dvorane.

U ime izvođača radova tvrtke Radnik d.d. obratio se predsjednik Uprave Mirko Habijanec koji je kazao što je sve izgrađeno. 

-“To je jedan novi toplinsko izolatorski sustav koji je danas moderan za ovakve moderne objekte, otporan na potrese i zadovoljava sve zahtjeve i propise. Služit će djeci, možda i starijima i doprinijeti zdravlju i razvoju fizičke kulture. Ovo je jedan lijepi doprinos gradu Križevcima i drago nam je da smo je mogli sagraditi” – rekao je predsjednik Uprave tvrtke Radnik d.d. Mirko Habijanec te uručio ravnatelju škole sliku akademskog slikara Ivana Andrašića.

Direktorica Križevačkog poduzetničkog centra, investitora gradnje Jelena Velić također je izrazila zadovoljstvo izgradnjom sportske dvorane te zahvalila svima koji su sudjelovali u projektu. 

Gradonačelnik Mario Rajn rekao je da je ovo veliki dan za grad Križevce:

“Neizmjerno sam sretan i ponosan što smo danas na otvorenju dvorane. Ovo je povijesni dan prvenstveno za naše mlade, učenike, ali i za sportaše i rekreativce jer ovo je objekt koji će koristiti naši sportaši u Zajednici sportskih udruga. Pridružit ću se zahvalama i svim partnerima na projektu. Posebnu zahvalu bih istaknuo našim vijećnicima i prošlog i ovog saziva koji su stali iza ovog projekta uvažavajući važnost i značaj ovog objekta. Siguran sam da će u godinama koje dolaze investicije u školstvu biti samo još veće i značajnije. Grad koji nosi status Grada prijatelja djece to i zaslužuje.”  – rekao je gradonačelnik Mario Rajn.

U programu su nastupile učenice škole koje su osvojile 3. mjesto na državnom natjecanju u virtualno plesnom showu u kategoriji urbani ples.

Dječja gradonačelnica Iva Novosel, njezin zamjenik Natko Kudeljnjak i gradonačelnik Mario Rajn rezanjem vrpce otvorili su sportsku dvoranu, a blagoslovio je župnik župe sv. Barbare u Carevdaru Dominik Jaić.

ji/radiokrizevci.hr