Denis Komljenović – brončani na Svjetskom Hapkido kupu u Rusiji

Svjetska bronca u Križevcima

Protekli vikend održan je Svjetski Hapkido kup u ruskom Sankt Petersburgu.
Naš križevački borac Denis Komljenović ostvario je sjajan domet.
Brončana medalja i treće mjesto u svijetu je vrhunski rezultat, pogotovo kad se uzme u obzir u kakvim okolnostima je izboreno.
Do posljednjeg trenutka nije se znalo hoće li se uopće otputovati u daleku Rusiju, te je na kraju otišao kao jedini hrvatski reprezentativac. Uz pomoć sponzora: KTC-a, Veterinarske stanice Križevci, Republičkog sindikata radnika, te tvrtki Antolić ABC i S.K.I.M.T. Križevci.

Nakon napornog puta preko Istanbula i sna od samo tri sata, u promijenjenom rasporedu takmičenja i najtežem mogućem ždrijebu, u najelitnijoj kategoriji do 74 kilograma, došao je do fantastičnog rezultata za Hrvatsku i Križevce.
U prvoj borbi sjajnim nokautom u prvoj rundi pobijedio je ruskog borca, da bi u četvrtfinalu rezultatom 7:1 dobio indijskog reprezentativca, ali je u polufinalu kontroverznim odlukama ruskih sudaca „morao“ izgubiti već dobivenu borbu od njihovog domaćeg predstavnika, te je borba otišla u dodatnu rudnu na zlatni bod u kojoj je Denis bio puno bolji i prvi zadao tri čista udarca, ali suci to nisu registrirali, te su nakon toga oba borca završili na tatamiju, no suci su usprkos protestima neshvatljivo dali pobjedu svom predstavniku.

Za Radio Križevci Denis Komljenović je izjavio –

Nakon prvotnog razočaranja, gdje je bilo evidentno da sam bolji i zaslužio više, ipak ostaje zadovoljstvo broncom.


Na turniru je u tri dana nastupilo preko 2000 takmičara iz cijelog svijeta, u raznim kategorijama Hapkida i Taekwondoa.
Denis je i trener, nedavno je otvorio Hapkido klubove u Križevcima i Koprivnici, te poziva sve zainteresirane da mu se jave za treniranje ove izuzetne korejske vještine. Denis najavljuje pohod na novo odličje već u proljeće na Europskom prvenstvu, koje bi se trebalo održati u Nizozemskoj.

Uz veliku podršku Hapkido saveza i predsjednika Mladena Kužnika u Zagrebu Hapkido borilačka vještina ima svjetlu budućnost u županiji i Hrvatskoj. (RKŽ)