U utorak Čitateljski klub – KriČak slavi 5. rođendan

U utorak 26. listopada u 18 sati na Odjelu beletristike Čitateljski klubi Gradske knjižnice “Franjo Marković” Križevci – KriČak – slavi 5. rođendan.

Sedam hrabrih čitatelja odazvalo se sad već davne 2016. godine pozivu na uključivanje u rad prvog čitateljskog kluba naše knjižnice u 21. stoljeću. 

Klubu se pridružilo 7 osoba, što je gotovo idealna brojka za čitateljski klub. Na prvom su sastanku članovi upoznati s pravilima i načinom rada čitateljskih kluba. “Jedan susret-jedan naslov” izabran je kao model po kojem strastveni zaljubljenici u knjige i čitanje već pet godina (uglavnom) prvim utorkom u mjesecu šuškaju, komentiraju i raspravljaju o pročitanoj knjizi, a iz čitateljskog se kuta KriČka često čuju i žustra rasprava i smijeh. 

Životni putovi i poslovne obveze neke su članove odvele iz kluba, a druge neke dovele u klub, no ni pandemija nije ugasila (možda tek malo prorijedila) njegov rad i ljubav njegovih članova prema knjigama i pričama. Pet godina, 46 pročitanih naslova, 16 članova, jedna voditeljica, odjel beletristike. Ovim putem KriČku želimo sretan 5. rođendan! 

Klub i dalje prihvaća nove članove te se za sva pitanja uvijek možete javiti njegovoj voditeljici, Maji Baksa Žeđa. 

Gradska knjižnica “Franjo Marković”