Uređuje se zgrada Gradskog muzeja, stalni postav zatvoren do 1. studenog

Zahvaljujući javljanju na natječaje i dobivanju sredstava Ministarstva kulture za investicije, uređuje se vanjski dio zgrade Gradskog muzeja Križevci. Od Ministarstva kulture ove godine dobiveno je 70 tisuća kuna, a od Grada Križevaca 35 tisuća.

-“Prošle godine smo uređivali ogradu i uložili sredstva u obnovu zidova i klima uređaje u Likovnoj galeriji koji su stvarno puno pomogli kako bi produžili izlagačku sezonu. Zahvaljujući ovim sredstvima, ove godine nastavljamo sa fasadom i drugim dijelom ograde muzeja. Vjerujem da će time drvena građa koja je na zgradi muzeja i samo pročelje biti puno ljepša vizura u gradu. Time ćemo produžiti i očuvati vijek trajanja građevina.  Prijavljivali smo i obnovu atrija Likovne galerije, ali nismo imali dovoljno sredstava da ulažemo u jedno i drugo. No, idemo korak po korak pa ćemo svake godine nešto urediti. ” – izjavila nam je ravnateljica Gradskog muzeja Križevci Tea Hatadi.

Dok traju radovi na zgradi, nije moguće razgledanje Gradskog muzeja. 

Stalni postav muzeja zatvoren je do 1. studenog.

“Nakon dužeg perioda u muzej su nam počele dolaziti grupe, gosti iz okolnih mjesta i Zagreba koji su posjetili muzej i izložbu Ivana Meštrovića. No, kako sada traju radovi i stalni postav muzeja je zatvoren, molim za strpljenje građane dok radovi završe. Pozivam ih zato da razgledaju izložbu Ivana Meštrovića koja je otvorena do 6. studenog u Likovnoj galeriji” – kaže ravnateljica Gradskog muzeja Tea Hatadi.

ji/radiokrizevci.hr