Večeras u središnjici Matice hrvatske predstavljanje knjige Nade Pomper “Pod jednim zvonom dva jezika”

U Godini čitanja i u sklopu Mjeseca hrvatske knjige u središnjici Matice hrvatske u Zagrebu večeras će biti predstavljena knjiga Nade Pomper “Pod jednim zvonom dva jezika”. Riječ je o antologiji hrvatske i njemačke suvremene lirike, a knjigu će predstaviti akademik Josip Bratulić, književni kritičar Mate Kovačević, književni tajnik Matice hrvatske Božidar Petrač te priređivačica i prevoditeljica Nada Pomper.

Odabrane pjesme čitati će Joško Ševo i Yvonne Yock, a u glazbenom programu sudjelovati će Toni Eterović.

Organizator je Ogranak Matice hrvatske u Križevcima, a moderatorica događaja bit će predsjednica križevačkog Ogranka Matice hrvatske Renata Husinec.

Nada Pomper je spisateljica, prevoditeljica, urednica, nastavnica hrvatgskog jezika. Kao tumač za njemački jezik odlazi 1970. godine s obitelji u Njemačku. Piše na njemačkome i hrvatskome jeziku , na standardu i u kajkavskome narječju. Objavila je više zbirki pjesama, pripovijetke, eseje, putopise. Zastupljena je u tridesetak zbornika i više antologija, kao i u Hrvatskoj književnoj enciklopediji. Pjesme su joj prevođene na njemački i rumunjski jezik, a neke su i uglazbljene.

ji/radiokrizevci.hr

foto:Nada Pomper, privatni arhiv