Volonterska akcija 72 sata bez kompromisa

„72 sata bez kompromisa“ je velika međunarodna volonterska akcija za mlade od 15 do 35 godine. Lani je u 15 hrvatskih gradova tri dana volontiralo oko 4000 mladih. Od lani ovaj projekt imamo i u Križevcima.

72 sata – dakle 3 dana – mladi se stavljaju na raspolaganje i volontiraju. Dakle besplatno rade i izvršavaju zadatke koje im dadu organizatori projekta. Kada se mladi prijavljuju, ne znaju što će raditi ni gdje će raditi – to saznaju tek kada sama akcija počne. Zato se akcija i zove 72 sata bez kompromisa – nema biranja. Što koga dopadne, to radi i trudi se to napraviti najbolje što može. Projekti su različiti – prikupljanje živežnih namirnica u trgovačkim lancima i podjela ugroženim obiteljima; aktivnosti s djecom, kreativne radionice, krčenje i čišćenje prirode, šuma, crkvi, stanova; cijepanje drva starijim sugrađanima; posjete staračkim domovima, domovima za nezbrinutu djecu, osobama s posebnim potrebama i slično.

Ova sjajna volonterska akcija odvija se svake godine sredinom listopada. Ove godine je 15.-17. 10. Prijave su otvorene i pozivamo sve mlade koji svoje vrijeme i sposobnosti žele upotrijebiti za činjenje dobra drugima. Prijaviti se možete na web adresi www.72sata.hr. U Prijavama izaberete Križevce i slijedite upute. Možete se prijaviti u skupinama do 5 volontera ili pojedinačno.

Potaknuti prošlogodišnjim novim iskustvima, velikim odazivom, pozitivnom reakcijom sugrađana i ove godine dragi mladi dobro nam došli! Radujemo se susretu s vama i zajedničkom volontiranju!

Organizacijski tim „72 sata bez kompromisa“ Križevci