Antique Pelinkovac proglašen kao jedan od najzanimljivijih likera u svijetu!

U članku pod naslovom ’15 žestokih pića, likera i koktela iz konzerve koje morate probati’, američki časopis USA Today naveo je alkoholne brendove koji su ih se najviše dojmili, a među njima je i Badelov Antique Pelinkovac, proglasivši ga jednim od najzanimljivijih pića ove godine .

Antique Pelinkovac je najstariji i najpoznatiji Badelov vrhunski biljni liker koji datira iz 1862. godine, iste godine kada je tvrtka osnovana.

“Iako nije toliko rasprostranjen u Sjedinjenim Državama kao škotski viski ili talijanski amaro, Pelinkovac je posebno intrigantan liker koji svakako vrijedi kušati. Dok se u ovom pelinu teškom izmišljotinu uživa na cijelom Balkanu, Antique nudi izrazito hrvatsku notu duha, koju je davne 1862. godine prvi stvorio Franjo Pokorny za pomoć pri probavi. Antique se izvrsno ponaša u koktelu, ali za najbolje rezultate uživajte u duhu samo s kockom leda i kriškom naranče”, piše USA Today.

Piće je napravljeno od 100% prirodnih sastojaka, a recept je najstariji i najtajniji u Badel 1862 arhivi. Okusom prevladava pelin, hrvatski pelin.

Antikvitet predstavlja dragocjen dio hrvatske tradicije, a odnedavno je postao suvenir koji turisti rado kušaju, ali ga nose i kući kao odabranu hrvatsku deliciju, kaže Badel.

Izvor i foto: Badel 1862