Lutkarskom predstavom »Zvrndalice« obilježena Noć kazališta u Križevcima

Noć kazališta obilježavala se 20. studenog u mnogim gradovima, a i ove godine već tradicionalno priključili su se i Križevci. U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Križevci, pod vodstvom Tomislave Topolovec, članovi lutkarskog kazališta »Petrica« koje djeluje pri POU izveli su predstavu »Zvrndalice« i time oduševili publiku.

Na početku ih je pozdravila ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Križevci Željka Šunjić te pozvala djecu  zainteresiranu za kazalište da dođu četvrtkom od 19 sati u Malu – Podrumsku dvoranu Hrvatskog doma gdje se sastaju članovi lutkarskog kazališta. 

-»Djeca, osim što stječu glumačke sposobnosti i uče o lutkama, jako se dobro zabavljaju« – kazala je Željka Šunjić i proglasila otvorenom 13. Noć kazališta. 

Zatim je o Noći kazališta i samoj lutkarskoj predstavi kazala Tomislava Topolovec. 

-»Potrudili smo se najbolje što smo mogli u ovim okolnostima da ne prekidamo tradiciju održavanja Noći kazališta u Križevcima. »Petrici« je ovo jubilarna deseta godina djelovanja. Hrvatska se uključila u ovaj projekt 2008. godine, a 2009. uključuje se i tadašnja lutkarska družina »Petrica«. Time stavlja naše Križevce na popis gradova  u kojima se održava Noć kazališta. 

Ideja za ovu predstavu »Zvrndalice« rodila se početkom rujna za vrijeme kreativne radionice na Križevačkom velikom spravišču. »Zvrndalice« su spoj dječjih igrokaza« – rekla je Tomislava Topolovec.  

Posjetitelji su mogli razgledati  plakate koje je radila likovna skupina na kreativnoj radionici, te su i veliki i mali uživali u predstavi koju su izveli vrijedni članovi »Petrice«.  Nagrađeni su velikim pljeskom koji su zaista i zaslužili. Vjerujemo da će se i dalje lijepo zabavljati i družiti, igrati se s lutkama, uz to i učiti te uvježbavati nove pjesmice i igrokaze te se  nadamo  da ćemo ih opet u nekoj prigodi gledati. 

ji/radiokrizevci.hr