Otvorene nominacije za Odabrani proizvod godine 2022.

Za iduću godinu očekuje se znatno veći broj prijava u segmentu privatnih robnih marki trgovačkih lanaca

„Budite lider u inovacijama” poziv je i moto ovogodišnjeg prestižnog međunarodnog priznanja „Odabrani proizvod godine”, koji se već šesti put provodi u Hrvatskoj. Izbor je u proteklih pet godina iznjedrio sveukupno 49 nositelja titule, a za ovu godinu organizator najavljuje još jedan korak naprijed te najveći izbor do sada. 

Tko će osvojiti ovo prestižno priznanje za 2022. godinu odlučit će isključivo kupci, kao ispitanici u transparentnom i nezavisnom istraživanju javnoga mnijenja koje će provesti agencija za istraživanje tržišta NielsenIQ.

Nominirati se mogu svi novi, poboljšani  ili inovativni proizvodi i usluge iz područja robe široke potrošnje koji su lansirani na tržište u posljednjih 21 mjesec, a rok za slanje prijava je 20. prosinca 2021. godine. 

Uz redovno ocjenjivanje A brendova, prošle je godine kao novitet uvedeno nagrađivanje proizvoda kategorije „Privatne robne marke”. Tako je titulu „Odabrani proizvod godine” u tom segmentu odnio trgovački lanac Konzum s dječjim pelenama Lumpi Premium, a za 2022. godinu, kako najavljuje organizator, očekuje se znatno veći odaziv trgovaca. “Nominacije na globalnoj razini u kategoriji privatnih robnih marki nadmašile su sva očekivanja. U Sloveniji je ove godine od sveukupno 48 pobjednika, 18 pripalo kategoriji privatnih robnih marki, tako da i za Hrvatsku očekujemo sličan trend u narednom periodu”, ističe Gregor Gorenc, direktor licence “Odabrani proizvod godine” za Adria regiju.Prepoznatljivi crveni žig prisutan je u više od 40 zemalja diljem svijeta, dok tvrtka POY Adria, zastupnik licence za Hrvatsku, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu te Sloveniju iduće godine slavi jubilarnu desetu obljetnicu uspješnog djelovanja.

Izvor: odabraniproizvodgodine.hr