Poznati hrvatski folklorni ansambl LADO i dalje održava svoje godišnje plesne koncerte

Nakon uspješnih koncerata u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu i Teatru Politeam Rossetti u Trstu, LADO očekuje svoj drugi ovogodišnji susret s umjetnicima poljskog folklornog ansambla ŚLĄSK, koji će se održati 24. studenoga u Kazalištu Ivane Brlić-Mažuranić. i Koncertna dvorana u Slavonskom Brodu s početkom u 19.30 sati.

Večernji koncert otvorit će Ansambl LADO u koreografiji Zvonimira Ljevakovića, Prigorski plesovi, nakon čega će pozornicu prepustiti umjetnicima iz Poljske koji će slavonsku publiku upoznati s narodnim plesovima i pjesmama iz svoje zemlje.

“Iznimno smo zadovoljni suradnjom s kolegama profesionalcima iz ansambla ŚLĄSK, kao i činjenicom da je koncert u Slavonskom Brodu drugi zajednički nastup ova dva nacionalna ansambla u godinu dana. Ovakvi zajednički koncerti poseban su doživljaj ne samo za publiku već i za umjetnike”, rekao je umjetnički voditelj ansambla LADO Krunoslav Šokac.

Program je dio FOLK_ Like it – najnovijeg projekta jedne od najvećih poljskih kulturnih institucija – Ansambla pjesme i plesa Stanisław Hadyna ‘ŚLĄSK’ u kojem će ansambl ŚLĄSK održati koncerte u Srbiji, Mađarskoj, Hrvatskoj i Slovačkoj, koji će u kombinaciji s nastupima ansambala iz zemalja partnera projekta.

Ovo je nastavak izvrsnih odnosa između nacionalnih kulturnih institucija razvijenih u dosadašnjim obrazovnim i umjetničkim nastojanjima i zasigurno će doprinijeti razvoju programa kulturne razmjene u budućnosti.

Ulaznice za koncert po cijeni od 70 kuna u prodaji su od ponedjeljka, 22. studenoga na blagajni Dvorane od 9 do 14 sati. Na dan koncerta ulaznice se mogu kupiti od 9 do 12 sati i sat vremena prije početka koncerta. Ulaz je moguć uz predočenje EU digitalnog COVID certifikata.

Zainteresirani kako rezervirati ulaznice mogu se javiti u Kazališno-koncertnu dvoranu radnim danom od 9 do 14 sati. Koncert će biti popraćen izložbom poljskih narodnih nošnji koja se može razgledati u predvorju Dvorane.

Posljednji godišnji plesni koncert ansambla LADO bit će zatvoren, a održat će se krajem studenog u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

LADO u prosincu očekuje koncerte u sklopu manifestacije Advent u Zagrebu. Program pod nazivom Advent u LADO-u održat će se u dvorani ansambla LADO od 1. do 18. prosinca, kada će LADO umjetnici održati plesne i božićne koncerte.

Ulaz u dvoranu bit će moguć uz EU digitalni COVID certifikat, a posjetitelji će se morati prijaviti putem obrazaca koji će biti dostupni na LADO-ovim stranicama krajem studenog. Druga polovica prosinca rezervirana je za tradicionalne božićne koncerte koje će LADO održati u nekoliko hrvatskih gradova.

Izvor: croatiaweek.hr

Foto:  Irek Dorozanski/LADO