Vukovaru sa srcem 2.

 Povodom državnog praznika Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje 18. studenoga 2021., “Trči sa srcem”, Štoperica.hr i portal Moja Domovina u suradnji sa Udrugom roditelja djece s teškoćama u razvoju Vukovarski leptirići organizirali su 2. Izdanje virtualne humanitarne utrke “Vukovaru sa srcem”.

Ukupan prihod utrke preumjerava se direktno na tekući račun Udruge, te će se koristiti isključivo u svrhu financiranja programa „Rastimo, igrajmo se i učimo zajedno“ – program poludnevnog boravka za djecu Vukovara koji osigurava neformalni predškolski odgoj za 40-ak djece, te rekreativne programe za 100-injak djece, mnoge od njih s različitim teškoćama u razvoju ili slabijeg imovinskog stanja.

Udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju Vukovarski leptirići – Vukovar, je dobrovoljna, nevladina, neprofitna udruga djece s teškoćama u razvoju, njihovih roditelja, članova njihovih obitelji, skrbnika i ostalih građana sa socijalno-humanitarnim ciljem, koji svojim radom žele pomoći unapređivanju kvalitete življenja djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji.

Udruga ima za cilj unapređivanje kvalitete života, medicinske i socijalne zaštite djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji. Udruga djeluje na području grada Vukovara, Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije i Republike Hrvatske.

U 2. izdanju humanitarne utrke Vukovaru sa srcem 2 sudjelovali su i učenici Srednje škole »Ivan Seljanec« iz Križevaca. Čestitamo!

SŠ Ivan Seljanec