Zlatko Dalić nakon Marija Mandžukića u stručni stožer želi dovesti još tri velika nogometna imena

Mario Mandžukić najnoviji je član stručnog stožera Zlatka Dalića, a nakon što je ovoga ljeta okončao impresivnu igračku karijeru, koja uključuje 89 nastupa i 33 gola za Vatrene te srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Vrlo brzo po okončanju karijere Mandžukić se bacio u ‘školske klupe’, to jest na trenersku akademiju Hrvatskog nogometnog saveza, a već sredinom listopada dobili smo informaciju da će se priključiti stožeru.

‘Hvala izborniku Daliću i predsjedniku Kustiću na povjerenju – zaista smo se lako dogovorili oko suradnje kojoj se izuzetno radujem. Znam koliko mi je reprezentacija značila kao igraču te želim tu strast, ali i svoje iskustvo, prenijeti novoj generaciji. Sjajno je što smo osigurali direktan plasman u Katar, sada imamo godinu dana mira da se kroz prijateljske utakmice i Ligu nacija dobro pripremimo za Svjetsko prvenstvo. S puno odgovornosti, želje i ambicije ulazim u ovaj posao te ću dati sve od sebe da pomognem izborniku, kolegama u stožeru i naravno cijeloj reprezentaciji u narednom razdoblju.’

Izbornik Dalić sretan je ovakvim raspletom, a u razgovoru za Jutarnji list otkrio je koga još u budućnosti vidi na reprezentativnoj klupi.

‘On je, s Čarlijem, i dokaz moje intencije da se u stožer uključuje sve više srebrnih’, jasno onih koje zanima trenerski rad, od Subašića, Rakitića, danas-sutra Modrića… Po meni je to jedino prirodno. Zasad je moj stožer Mandžinim dolaskom kompletiran, ali u budućnost stremim sve većem uplivu u rad reprezentacije onih koji su tu reprezentaciju zadužili, ali joj usto itekako mogu pomoći.’

Inače, Rakitića ćemo ipak morati još neko vrijeme čekati, jer kako je rekao u nedjeljnom intervjuu za tportal, nogometom se misli baviti još barem dvije, tri godine, odnosno dokle ga tijelo bude služilo.

Ali i Raketa je otkrio da već razmišlja o ‘karijeri nakon karijere’ te da sljedeće godine upisuje nešto od Uefinih seminara.

Im/radiorkizeci.hr

Izvor: tportal