Izdana prva publikacija Glazbene udruge Opus – zbirka zadataka iz solfeggia 1. dio

Glazbena udruga Opus izdala je prvu publikaciju, Zbirku zadataka iz solfeggia, 1. dio autora Davora Zanoškog i Zlate Životić.

Zbirka se može upotrijebiti kao priprema za sudjelovanje na Natjecanju Sonus, ali i kao pomoćno sredstvo u redovnoj nastavi. Namijenjena je učenicima prvog i drugog razreda osnovne glazbene škole te korespondira s Nastavnim planom i programom za osnovne glazbene škole. 

Naslovnicu krasi slika križevačkog murala kao jednog od najljepših gradskih simbola čime su autori htjeli poslati razgledanicu Grada i poziv svim učenicima, roditeljima i nastavnicima da dođu u Križevce!

Glazbena udruga Opus u suradnji s Glazbenom školom Alberta Štrige 

Križevci sedmu godinu za redom organizira Međunarodno natjecanje mladih glazbenika Sonus koje svake godine u Križevce privlači veliki broj mladih glazbenika iz cijele Hrvatske i inozemstva. 

Osim autora, za izdavanje Zbirke zaslužni su: prof. Ivana Tadin, urednica i ravnateljica Međunarodnom natjecanja mladih glazbenika Sonus, autor naslovne slike križevački likovni umjetnik Ivan Ivanović, Grad Križevci zaustupanje korištenja naslovne slike, Antun Zvonimir Stamać za grafičko oblikovanje, Josip Berend za notografiju, lektura dr. sc. Davor Balić te recenzenti prof. savjetnik Alida Jakopanec i prof. Dinko Krstinić.