Održane info točke u Novom Glogu i Križevcima na temu tzv. “4 ubojice u prometu”, mlade vozače, vozače bicikala i pješake

Policijski službenici Policijske postaje Križevci su u srijedu, 22. prosinca u Novom Glogu i Križevcima u Ulici kralja Tomislava i Bjelovarskoj ulici održali info točke usmjerene na tzv. „4 glavne ubojice u prometu“, mlade vozače, vozače bicikala i pješake.

Tom prilikom vozačima je skrenuta pozornost na obveze koje kao sudionici u prometu moraju poštivati, kao i na posljedice i sankcije koje ih očekuju ako se istih ne pridržavaju.
Osim savjeta kako se u prometu odgovorno i sigurno ponašati, dijeljeni su i preventivni letci i brošure te reflektirajući prsluci, a poseban naglasak usmjeren je na problem konzumacije alkohola, a potom i sudjelovanja pod utjecajem alkohola u prometu na cesti.

Cilj ovih preventivnih akcija je pozitivno utjecati na svijest svih sudionika u prometu, a posebno na svijest roditelja koji prevoze djecu u vozilima, jer djeca kao putnici u vozilima, zajedno s mladim vozačima, vozačima bicikala i pješacima čine jednu od najranjivijih kategorija sudionika na našim cestama.