Održane SPARK radionice za najmlađe – Pustolovina jednog mačića

Gradska knjižnica “Franjo Marković” Križevci, u sklopu projekta SPARK, organizirala je obrazovni program za djecu u dobi od 3 do 7 godina. “Pustolovina jednog mačića” naziv je programa koji se održao u dvije radionice.

U srijedu, 8. prosinca 2021. od 12:00h do 13:00h održana je 3D Pričaonica. Uz priču “Neposlušno mače” Ivana Beliševa, plastelinom smo modelirali figurice, odnosno likove iz priče. Nakon toga slijedila je demonstracija rada 3D printera koji je izrađivao lik mačića iz priče. Na 3D pričaonici bilo je 13 sudionika od kojih je 12 bilo prisutno i na drugoj radionici kodiranja pomoću igraćih karata koja je održana u petak, 10. prosinca 2021. od 12:00h do 13:00h. Na radionici su korištene figurice izrađene na 3D pričaonici. Zadatak je bio da djeca kroz labirint odvedu svojeg mačića od početne pozicije do kuće, pritom nailazeći na prepreke i likove iz priče. Polaznici su vježbali davanje instrukcija, izmjenu govorenja i slušanja naredbi. Po završetku radionice svaki je polaznik dobio svojeg 3D mačića za ponijeti kući. 

Projekt SPARK – “Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca” provodi se u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. i financira bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u okviru poziva Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a. Trajat će dvije godine i ukupna vrijednost mu je 2.907.579,89 kuna.

Gradska knjižnica “Franjo Marković”