Predstavljanje zbirke marijanskih pjesama Ozrena Bogdanovića

U petak, 12. prosinca u Velikoj dvorani Hrvatskoga doma s početkom u 19 sati održat će se promocija zbirke hrvatskih marijanskih hodočasničkih popijevki pod nazivom “Sve nek’ ti pjeva” križevačkog dirigenta i glazbenog teoretičara Ozrena Bogdanovića.
Nakon gotovo dva desetljeća praćenja hrvatskih hodočasnika te više od godine dana rada na harmonizaciji popijevki za zbor i orgulje, a kako bi bile prihvatljive svim zborovima i orguljašima, zbirka je ovih dana dovršena.
U petak će biti predstavljena uz Folklorni ansambl Studentskog kulturno-umjetničkog društva “Ivan Goran Kovačić” koji će predstaviti knjigu u glazbenom dijelu programa.
Recenzenti ove zbirke su Tomislav Habulin, mag.mus. i dr. sc. Jelka Vukobratović, lekturu potpisuje dr. sc. Davor Balić, a notograf i korektor zbirke je Marko Fureš, mag.mus.
Knjigu su marijanskim slikama obogatile Rajka Bajsić-Tepeš, Marija Marciuš te Marija Mrazović, koja je neke zaboravljene hodočasničke popijevke ispjevala pa se Bogdanović prvi put okusio i kao melograf. 

Veliki obol knjizi dali su svojim riječima i podrškom autori predgovora: Apostolski Nuncij u RH (doajen diplomatskog zbora i papin izaslanik u Hrvatskoj) nadbiskup Msgr. Giorgio Lingua, te biskup grada Križevaca, Msgr. Milan Stipić, vladika križevački.
Knjigu je prije i nakon predstavljanja moguće neobavezno nabaviti po promotivnoj cijeni od 80 kn, a ulazak je moguć uz jednu od važećih EU Covid-potvrda.